Miután az első egy tojásos piskótám alkalmatlan volt piskótatekercsnek, ezért a második adag bekevert tésztába tettem kakaóport és egy mélyebb 20*30 cm-es tepsiben sütöttem meg inkább. Így magasabb lett és töltve még sokféleképpen tudom majd hasznosítani. Bár egyelőre még nincs ötletem arra, hogyan tálalom a gyerekeknek, akik piskótatekercsre várnak.
Kakaós piskóta 1 tojással
Piskóta 1 tojással
Készítettem egy egytojásos piskótát. Nagy tepsibe öntöttem, mert piskótatekercset szerettem volna készíteni belőle, de erre sajnos alkalmatlannak bizonyult, mert a feltekeréskor széttört. Most meg törhetem a fejem, milyen más módon tudom majd hasznosítani. Ráadásul mire kisült az egyik, addigra bekevertem még egy adagot. Abba viszont sütés előtt még kakaóport öntöttem és magasabb falú tepsiben sütöttem ki.
Tojásfehérjéből piskóta
Ilyen-olyan ételek készítése során felgyűlt jó pár darab tiszta tojásfehérje, amit egy lezárt műanyag dobozban tartottam a hűtőben. Menet közben természetesen elfelejtettem, hogy hány darab került bele, de 30 g/db mennyiséggel számolva azért vissza lehet következtetni. Most 25 dkg tojásfehérjét használtam fel, az eredeti receptben 10 tojásfehérje volt megadva, de a többi hozzávalón nem változtattam.