Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Paradicsom passzírozás

A passzírozott paradicsomból idén többféle receptet is kipróbáltam, ezért leírom, hogyan készítettem ezekhez az alapanyagot, a mag- és héjnélküli natúr paradicsomlevet. A paradicsomokat a kertünkben termesztettük, sokféle palántát kaptunk és vettünk, ezért a paradicsomok fajtáját nem jelölöm, mert teljesen vegyesen használtam fel őket épp, amikor megértek.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Hőkezelt paradicsomlé

A kertben idén értékelhető mennyiségben csak paradicsom termett. Bénázásom eredményeként paprikát egyáltalán nem ültettem, így hiába vannak itt-ott hagymák elduggatva, lecsóért bizony boltba kell menni. A paradicsomot ízesítés nélkül tettem üvegekbe, hőkezeléssel és dunsztolva. Nem ámítok semmit, ez nem egy ötperces mutatvány és elengedhetetlenül fontos hozzá egy jó passzírozó, esetleg gyümölcscentrifuga. Igaz, hogy évente csak néhány alkalommal használom, de szerintem érdemes áldozni rá és a kamrapolcon tartani.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Grízgombóc levesbetét

A grízgombócot szeretik a legjobban a gyerekek, persze, hogy ennek az elkészítése a legnehezebb, mert vagy sikerül vagy nem. Rendszeresen próbálkozom megfejteni a titkát, ennek során szerintem én már mindenféle-fajta nemsikerült grízgombóccal találkoztam. Kitartásomban segít, hogy időről-időre jól sikerül és akkor nagyon megdicsérnek érte a gyerekek.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Római tálban sült csirkecombok

A római tálban akkor szeretek sütni, amikor van ideje sütés után még benne kihűlni annyira, amikor már fogyaszthatóvá válik. Viszont addig nem kell hozzányúlni. Igazi hétvégi gyorsan előkészíthető, időre elkészülő ebéd.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Csontleves oldalasból

A házi disznó- és marhavágások elmaradása után a csontlevesek készítése a boltban kapható kínálatból új megoldásokra ösztönöz. Az elmúlt időszakban az oldalasból szoktam alaplevest főzni, ami csontos is, húsos is és sokféleképpen lehet felhasználni a levét és a főtt húsát is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Dagasztás nélküli kenyér II.

Egy időben kétféle kenyér sütéséhez nem dagasztottam, azaz csak összekevertem a kenyértésztát éjfélkor. A tészta egyik feléből gyökérkenyereket sütöttem a reggelihez, a másik felét megpróbáltam római tálban megsütni. Amíg sül, leírom, hogyan készítettem.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Dagasztás nélküli kenyér I.

Nincs se élesztőm, se öreg tésztám, pláne nincs kovászom, tehát amíg nem kapom össze magam jobban, addig a még meglévő szárított élesztő készletemet apasztom. Annyira készülök már arra, hogy új kenyérsütős korszakba lépek, hogy lisztjeimből is kifogytam. Azt már le sem merem írni, egy gramm kenyér sincs itthon szombat reggelre. Na, ezért fogtam hozzá péntek éjfélkor egy dagasztás nélküli kenyértészta bekeveréséhez. Míg sülnek a próbálkozásaim, gyorsan leírom, hogyan készültek, milyenek lettek, hátha máskor is leszek hasonló helyzetben.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fahéjas porcukor

Egy régi teás fémdobozban tárolok előre bekevert fahéjas porcukrot is. A gyerekek megkedvelték az ízét, édes szóráshoz vagy süteményekbe ízésesítéshez is használjuk. Főzés közben jó, ha kéznél van, ezért időnként feltöltöm a dobozokat előre.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Kakaós porcukor

Egy régi teás fémdobozban tárolok előre bekevert kakós porcukrot. Persze van itthon gyorsan oldódó bolti kakaópor is és a kihagyhatatlan Nesquick is, mert van, akinek annak az íze a kedvence, de igyekszem a gyerekeket a valódi kakaó ízével is megismertetni.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fűszeres darált hús szószokhoz, rakottas ételekhez

Mióta elkezdtem frissen darált húst vásárolni és nem itthon a saját darálómmal darálom, azóta lényegesen többször készül darált húsból étel, mint korábban és ez jóval kevesebb mosogatással, pakolással jár. Viszont a darált hús nagyon kényes termék, ezért hazaérve a lehető leghamarabb fel kell dolgozni. Akár éjjel is, egy sűrű nap után, amikor a család már lepihent és tulajdonképpen az én elmém is, csak a testem automatizálja magát a fazék mellett. Aztán jönnek a gyorsító ötletek. Így készítettem el egy fűszeres alapot éjjel egy paradicsomos szószos raguhoz a gyerekeknek paradicsom nélkül.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Aludttejből prósza szilvával

Eddig a hűtőben várta az aludttejem, hogy végre legyen időm rá. Még nem igazán kóstoltam aludttejet, gyerekként pláne elkerültem, de most megkóstoltam és meglepődtem mennyire finom, lágy, krémes íze van. Így már bátran vágtam bele életem első prósza sütésébe.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vízkőeltávolítás vízforralóból citromsavval

A kávéfőző vízkőmentesítése közben sort kerítettem a másik vízkövesedésre hajlamos eszközömre is, a kancsós vízforralóra. A citromsav-víz arányára végre találtam egy kézzelfogható értéket, így most ezzel próbáltam ki. Jó lett.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vízkőeltávolítás kávéfőzőből

A kávéfőző vízkőmentesítése nem tartozik a kedvenc feladataim közé, de most megtaláltam az előző gépünk karbantartásához használt (általuk kötelezően előírt) maradék vízkőoldóját, és megpróbálom adoptálni józan ésszel a mostanihoz. Mivel egy csomag akár 2-3 alkalomra is elég lehet, inkább felírom magamnak, most hogyan csináltam, ne kelljen néhány hónap múlva újra kutakodással töltenem az időmet.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Kiflisütés

Ahogy sokan mások, én is szívesen sütök Limara receptjei alapján. Egy morzsa nem sok, annyi kenyér sem maradt mára és már amúgy is nagyon rég óta szeretnék újra rendszeresen kenyeret és házi péksüteményeket sütni. A padlizsánsütéssel párhuzamosan egy kiflisütésbe is belevágtam. Már most érzem, ismét hosszú lesz a mai nap.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Padlizsánsütés villanysütőben

Nem fűzök túl sok reményt a mostani padlizsánsütés próbálkozásomhoz, mert van közte már túl öreg, kifakult is, van egy kissé puha is és persze a két legkisebb az, ami érdemben jókor van jó helyen. Nem baj, a kertünkben ennyi és így termett, tegnap a vihar előtt leszedtem, most pedig héjában megsütöm és várom, milyenek lesznek a tapasztalataim a különböző korú sült padlizsánok ízeiben.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Krumpli nudli

A szilvásgombócgyártás mellékágán készült nudli is, mert ez végre egy olyan kézi készítésű étel, amit mindenki szeret a családomban. Mindenki más ízesítéssel fogyasztja, az én feladatom csak a nudli legyártása, a többit megoldják már ők maguk.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Csokoládés krumpligombóc III.

Avagy szilvásgombóc szilva nélkül, csak csokoládéval töltve. A gyerekeim nem szeretik a főtt, lágy gyümölcsöket. A gombócgyáram bezárása előtt kaptam az ötletet húgomtól, hogy tegyek a fahéj helyére kakaót. Na így jutottam el a szilvamentes, csokoládés szilvásgombóchoz. Megérte.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szilvásgombóc II. csokoládéval

Ahány családtag, annyiféle módon szereti a gombócot. A szilvához annyira megszokott fahéj ízesítés helyett, ki kellett próbálnom a kakaós-csokoládés változatot is. Megérte.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szilvásgombóc I. fahéjas porcukorral

Nénje küldött a gyerekeknek néhány szem szilvát, de nem fogyott el. A makói piacon pedig vettem pár szem krumplit, mert eredetileg rózsákat szerettem volna gyökereztetni bennük, de végül nem szedtem hajtásokat. Ha pedig egymás közelében van a krumpli és a szilva, akkor abból a legjobb, ha szilvágombóc készül.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Lecsó tejföllel

Mire a frissen készült lecsó a sok zöldségdarabolás után elkészül, addigra még az is megéhezik, aki nem is szereti a lecsót és inkább nutellás kenyeret eszik helyette. De az elszánt lecsóhívők sem mindig tudnak várni a végtelenig és tovább, na ekkor lehet bevetni számukra a hideg tejfölt a hűtőből.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Tojásos lecsó

Sokszor sok lecsót főzni elég unalmas feladat időnként. Néha jól esik leülni és zöldségeket darabolni egyforma méretűre, néha meg úgy érzem, soha nem leszek kész (időre). Az mindig egy jó pillanat, amikor elzárom a tüzet a fazék alatt, igen elégedett szoktam lenni ilyenkor magammal, mintha valami nagy tettet hajtottam volna végre. Pedig még csak ekkor kezdődik a tojásos lecsó készítése. Nem nagy kunszt, csak egy maceracsavar. De megéri.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fokhagymakrém sóval, citromsavval

Egyre több fokhagymát használok fel a főzéseim során, de szeretem a macerásabb részfeladatokat együltő helyemben megoldani hosszú időre. Ezért is készítettem most a frissen vásárolt fokhagymából sós krémet, amiből csak 1-1 teáskanálnyi mennyiséget használok majd a levesekbe, húsételekbe, pácokba, vagy csak egy kis olajjal és vízzel elkeverve lángoshoz.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Egyszerűen csak lecsó

A kertünkben elkezdett érni a paradicsom, de sajnos idén paprikát nem ültettem, ezért azt most Makón szereztem be a piacon, ahogy a hagymát, fokhagymát is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Blansírozott mandula

A mandulát felhasználás előtt meg kellett tisztítanom a vékony, barna héjától. Évekkel ezelőtt egyszer már megpróbáltam ezt és akkor jöttem rá, hogy ez nagyon könnyű feladat, de legtöbbször én is a kényelmes, teljesen tiszta mandulabelet szoktam vásárolni. Most viszont nem kaptam olyat, de lehet ezentúl nem is keresem a polcokon. Tényleg egyszerű otthon megpucolni, ráadásul a hőkezelés miatt egyből tiszta alapanyagot is nyerek vele.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szárított kapor

Makón jártam a piacon, ott vettem 5 csokor friss kaprot (180.-Ft/db). Ez a mennyiség 1 tálcára elég az aszalógépbe. Egyszerűen levegőn szárítva nekem nem lesz olyan szép, ízes, mint géppel, ezért inkább pár órára betettem a gépbe.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Éppen csak savanyú palackos tej a gombácskáknak

A reggeli kávéba kortyolás után derült ki, hogy bizony ezt a tejet egy nappal hamarabb kellett volna meginni. Közel két palack volt még belőle a hűtőben, ezért úgy döntöttem, hogy az egyik üveget aludttejként fogom hasznosítani, a másikat viszont az éhes kaukázusi kefírgombáknak adom, hátha nem sértődnek meg és készítenek belőle kefírt, amit napokkal később is fel tudok még használni, így a tej nem vész kárba.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből III. (részben teljeskiőrlésű lisztből)

Újabb módon próbáltam ki a kaukázusi kefires palacsintakészítést. A hozzáadott finomliszt egy részét teljes kiőrlésű búzaliszttel váltottam ki.

Kézzel kevertem simára a tésztáját, ezért jobban odafigyeltem az összetevők sorrendjére, hogy sima legyen a massza.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Öntapadós címke eltávolítása üvegről, műanyagról néhány  csepp olajjal

A befőzési szezonban az újonnan szerzett üvegek vagy a korábban gondosan matricázottak megtisztítása a vignettáktól, címkéktől, matricáktól, ragasztó maradékoktól nekem azóta nem okoznak komolyabb nehézséget, mióta tudatosítottam magamban, hogy a ragacsokat alapvetően az olaj oldja és nem a víz és a mosószerek. Természetesen a legfontosabb, hogy minél kevesebb olaj kerüljön a mosogatóvízbe, ezért minimalizálom az erre a célra használt olaj mennyiségét, ha már kikerülni egyelőre nem tudom.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Befőttes üveg tisztítás citromsavval

Hosszú évek óta használom az összegyűjtött, többé-kevésbé egyforma méretű üvegeket a befőzésekhez. Időnként annyira megfogják a sűrű szörpök, szószok belülről az oldalukat a legelérhetetlenebb helyeken, hogy a következő felhasználás előtt többszöri mosogatógépes mosás sem segít rajtuk. Mivel már jópár kezelésre váró üveg összegyűlt a mosogató körül, és a kisüvegeim is fogytán vannak, a mai kézi mosogatáskor sorra kerítettem ezt a feladatot is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Aludttej - vészmegoldás

A reggeli kávéba kortyolás után derült ki, hogy bizony ezt a tejet egy nappal hamarabb kellett volna meginni. Közel két palack volt még belőle a hűtőben, ezért úgy döntöttem, hogy aludttejként fogom hasznosítani. A másik palackot a kaukázusi kefírgombáknak adtam, akik kefírré alakították át.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Uborkás arcpakolás I. (mono)

A vegyszermentes kerti kígyóuborkát leszedés után sajnos sem nem ettük meg, sem nem tettük a hűtőbe. Most találtam meg a kemény, de hámozva már nem olyan ízletes uborkákat a konyhában kallódni. Mielőtt a komposztra hajítottam volna őket, sajnálkozásom újabb ötletet generált. Arcpakolást készítek belőle.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Füge fagyasztva

Kaptunk nagyon szép érett fügéket a szomszédasszonytól, de nem fogyott el. Most először megpróbáltam a fagyasztóba tenni, hogy majd később fel tudjam használni.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Cukkinis csokitorta

Az egyik leggyorsabban, legkönnyebben elkészíthető gyors, csokoládés házi sütemény, amit a gyerekek már önállóan is el tudnak maguknak készíteni. Bár az is igaz, hogy ekkor egészen nyilvánvalóvá válik számukra, hogy a csokitorta cukkinit tartalmaz. Érdemes ezt az információt már csak akkor megosztani velük, amikor már a sütemény íze és állaga meggyőzte őket arról, hogy a cukkiniből baj nem lehet.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Csodabajusz tea

Lehetőségem adódott arra, hogy biotermesztésből származó kukoricacsöveket vegyek. Azonnal lecsaptam az ajánlatra és kértem 20 csövet tegnap. Ma már sürgősen neki kellett állnom megpucolni, nehogy elfeledkezzek róla. Végre leültem a konyhában az egész napi mászkálás után és csöndesen a holnapi Angry birds 2 premierre készülve az 1-et hallgatva elkezdtem fosztani a csöveket.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt III. (karamelles)

Mivel egyszerre csak 4 üveg fér a fazekamba, ezért szakaszosan készítem az őszibarack befőtteket és most van lehetőségem többféle ötletet is kipróbálni. Most a felöntőlébe kerülő cukrot karamelizáltam, most maradtam az 1 liter vízbe 3 evőkanál cukor aránynál, a citromot lecsökkentettem 1 mokkáskanálnyira üvegenként.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt II. (édesebb)

Az idei első őszibarack befőtt elkészülte után én nagyon örültem, hogy egy jó állagú, nem túl édes, szinte eredeti ízű befőttet sikerült készítenem. Viszont kérték, hogy ha lehetne akkor készítsek egy kicsit édesebbet, ezért készült 4 üveg próbaüveg így is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Almás cobbler

A kertben féléretten a földre pottyant almák megsokasodtak. Nem szépek, de a mienk. Ízesek, kár lenne almaecetet gyártani még belőlük, ezért egy nemszép, de hasznos süteménybe tettem őket. A tésztájába teljes kiőrlésű lisztet is tettem, de ez csak próbálkozás volt, hogy szokjuk ennek a lisztnek az ízét is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Anyaszaur  hamburgere

Soha nem gondoltam volna, hogy a millió egy helyen kapható hamburger helyett a gyerekeim inkább az enyémet kedvelik meg és rendszeresen követelik, hogy süssek még. Ráadásul a húsevés nem a gyerekek erőssége, de a hamburgerrel úgy tüntetik el a tányérról, mintha legalábbis csokoládéban pácoltam volna a húst. Pedig se pác, se előkészületek, csak hirtelen felindulásból sütés. Akkor lássuk a nagyszerűség egyszerűségét.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szilvás linzer

Szilvával, meggyel, cseresznyével is meg lehet sütni ezt a süteményt, ezekkel már próbáltam, de piros- és feketeribizli, áfonya, sárgabarack is kerülhetne rá. Nagyon egyszerű összeállítani a tésztáját, ami le is fagyasztható és mág tovább variálható az elkészítése.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Sajtos rúd - krémsajttal finomítva

Váratlanul nagy sikere volt a mindig fogyókúrázó barátnőim és a semmit sem megkóstoló gyerekeim körében ennek a sem nem diétás, sem nem sajtmentes sósságnak. A barátnőimet épp karácsony és újév között kínáltam meg vele, ami világviszonylatban is diétamentes időszak, lecsaptak rá és nem bírták abbahagyni az eszegetését. Mindig csak még egy utolsót ettek csak belőle. A gyerekeknek pedig egy hosszúnak tűnő utazáshoz tettem be az útitáskába, aztán elérkezett az a pont, amikor lecsaptak rá és rácsodálkoztak, hogy ez mennyire finom. Pedig sajtos. Időnként azért sütök ilyet, mert muszáj a sajtot már felhasználni, akkor a sajt mennyiségéhez igazítom a hozzávalókat.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Laktózmentes madártej - mikrós habbal

Egyszer készítettem laktózmentes tejből madártejet. Különösebb odafigyelést, változást a teljes tejből készült madártejhez képest nem vettem észre, épp csak annyit, hogy a laktózmentes tej édeskésebb ízű szerintem, ezért kevesebb cukor is elég hozzá. A mikróban készült tojásfehérje hab gyorsan elkészül, ezzel a madártej készítés gyakoribbá is válhat és fölkerülhet a gyors gasztrokívánságok listájára.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Madártej - mikrós habbal

A mikróban készült tojásfehérje hab gyorsan elkészül, ezzel a madártej készítés gyakoribbá is válhat és fölkerülhet a gyors gasztrokívánságok listájára.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Töltött paprika - fasírt fűszerkeverékkel ízesítve

Idén nem ültettünk paprikát. Minden nap akartam, de a magok a zacskóban maradtak. Viszont nagyon sok paradicsompalánta lett a kertünkben. Vettem is, magról is sok kikelt és kaptam is elég sokat. Nagy lombos paradicsomgubancok vannak a kertben, itt-ott fürtökben lógnak a zöld paradicsomok, de érett egy sincs. Így szégyen, nem szégyen, piaci paprika és bolti paradicsomszósz adta az alapját az újabb hétvégi nagy főzésnek. Fagyasztóba is került.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Akácmézben érlelt vörös rózsaszirom

A fiúk épp autós programra mennek, mert látják, hogy engem elveszítettek a rózsafronton, de ha egyszer más nem jött sziromért... hát csak neki kellett fognom az alkotásnak. Mielőtt elmentek, odahívtam őket az aszalótálca megszaglászására. A legkisebb fiam jött elsőként a "jó, mutasd, hamarabb szabadulok" elve mentén. Beleszagolt, mint gyanakvó macska a tápos dobozba, aztán fölkapta a fejét és azonnal visszahajolt és mélyet szippantott és akkor már rikkantott is, hogy Apaaaaa! Azonnal szagoljátok meg ti is! A fiúk is elájultak és érezhetően még vidámabban indultak útnak, beszippantva a gyönyört. Ez alkalommal akácmézbe tettem a kertben nyíló szőregi rózsa szirmait 2019. július 7-én.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Sárgadinnye befőtt

Csak 2 üvegre való őszibarackom volt itthon, a főzőedényembe viszont 4 üveg fér el hőkezelésre, ezért a sárgadinnye befőttet is kipróbáltam ugyanezzel a technikával.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt I.

Nagyon szeretem az őszibarack befőttet. A HÍD ABC-ben ajánlotta az üzletvezető, hogy ízes, magyar termelői őszibarackjuk van, és valóban nagyon finom, omlós, sárga húsú barackot vettünk náluk. Úgy gondoltam, néhány üveggel teszek el belőle. Mivel eddig a felöntőlében forralt barackokat mindig szétfőztem, ezért most egy másik, vízben dunsztolós technikát találtam ki hozzá.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta házi tejből (Sima, sós)

Sajtkészítéshez vettem a váci piacon házi teljes értékű tejet, amit az utolsó pillanatban forraltam fel, de egy adagot félre tettem palacsintához. Most gyorsan megsütöttem, hogy az egészben sült csirke melle húsából készített pörköltből húsos palacsintát készítsek belőle. Fagyasztóba is készült 2 adag.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből II. (édes)

A gyerekeknek ízlett az első kaukázusi kefires palacsinta, ezért a frissen leszűrt kefirből édesebb tésztát készítettem.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből I.

Heti rendszerességgel készül néhány dl kaukázusi kefir a gombácskáim etetése miatt. Igyekszem minden héten valamilyen új ételben kipróbálni. Most palacsintát készítettem olyan kefirből, ami már jó pár napja egy lezárt üvegben várta, hogy felhasználjam. Ilyenkor már elég savanykás a kefir.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Levendulás porcukor darálással II.

Idő kell ahhoz, hogy a cukor átvegye a levendula aromáját, ezért ideje volt már egy üveg cukrot levendulával pihentetnem.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (48),tojás (34),hús (27),vaj (26),kamratöltögetés (26),gasztroajándék (24),paradicsom (19),fokhagyma (19),egytálétel (19),tej (17),citrom (17),méz (16),leves (16),hagyma (15),tejföl (13),liszt (13),cukor (13),élesztő (12),fagyasztható (12),sajt (12),szerecsendió (11),paprika (10),vanília (10),környezetbarátság (10),dió (9),tejszín (9),vegyszer (9),keksz (8),bors (8),lecsó (8),tészta (8),köret (7),hőkezelés (7),alma (7),kókusz (7),sósság (6),gyömbér (6),citromsav (6),levendula (6),palacsinta (6),fürjtojás (6),fekete bors (6),kenyér (6),sütőtök (6),aszalás (6),káposzta (6),túró (6),gomba (6),porcukor (5),gyerekkézzel készíthető (5),rizs (5),takarítás (5),zsír (5),tojásfehérje (5),meggy (5),kakaó (5),csokoládé (5),babérlevél (5),római tál (5),cukkini (5),sajtkészítés (5),nagydobosi sütőtök (5),olaj (5),krumpli (5),olivaolaj (5),ecet (4),mustár (4),petrezselyem (4),muffin (4),sütőpor (4),csirke (4),aszalt (4),lekvár (4),befőtt (4),mandula (4),sonka (4),szilva (4),reggeli (4),kukorica (4),kapor (4),saláta (4),metélő hagyma (3),sütemény (3),búzadara (3),virágméz (3),almaecet (3),zsálya (3),fehér bors (3),12 gabonás liszt (3),szódabikarbóna (3),kelt tészta (3),karfiol (3),alaplé (3),tojássárgája (3),öregtészta (3),kakaópor (3),kuszkusz (3),vodka (3),kaukázusi kefir (3),sárgabarack (3),mángold (3),kaukázusi kefirgomba (3),piskóta (3),hűteni kell (3),csirkemell (3),melegszendvics (3),aszalógép (3),gyöngytyúk (3),koriander (3),fahéj (3),metélőhagyma (3),rózsa (3),likőr (3),szegfűszeg (3),bulgur (2),torta (2),knorr (2),reggelire (2),rakottas (2),lilahagyma (2),uborka (2),kápia paprika (2),medvehagyma (2),tea (2),kaliforniai paprika (2),rakott étel (2),kakas (2),befőzőautomata (2),fűszerpaprika magolaj (2),mártogatós (2),mák (2),tarhonya (2),mézeskalács (2),cayenne bors (2),repceméz (2),alkohol (2),ribizli (2),téli fülőke (2),banán (2),homoki szarvasgomba (2),levesbetét (2),kudarc (2),#turbopiros (2),kecsöp (2),szendvics (2),ricotta (2),ketchup (2),narancs (2),padlizsán (2),keményítő (2),újhagyma (2),aludttej (2),őszibarack (2),kaukázusi kefírgomba (2),fűszerkeverék (2),zöldség (2),citromhéj (2),rozmaring (2),kaukázusi kefír (2),mazsola (2),vöröshagyma (2),laktózmentes (2),rétes (2),címke (2),habarás (2),marha (2),zsemlemorzsa (2),fejes káposzta (2),csicseriborsó (1),mártás (1),maradékmentés (1),szósz (1),édeskömény (1),hársfavirág (1),szezámmag (1),carbonara (1),tárkonyos fűszerecet (1),fekete retek (1),kenő (1),savanyú uborka (1),főtt hús (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),kamilla (1),oregano (1),római kömény (1),fokhagymás ecet (1),hársfavirág méz (1),bodzavirág (1),pritamin paprika (1),nokedli (1),cérnametélt (1),rántott (1),húsleves (1),juhsajt (1),lasagne (1),köménymag (1),savanyúság (1),kávé (1),linzer (1),aprósütemény (1),tarkedli (1),besamell (1),margarin (1),kardamom (1),dzsemfix (1),dzsem (1),spárga (1),csillag ánizs (1),citromlé (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),mandarin (1),fehér rum (1),habcsók (1),öreg tészta (1),almahéj (1),borsikafű (1),almakompót (1),reszelt alma (1),majonéz (1),fritőz (1),csirkeszárny (1),nyárs (1),pogácsa (1),ricottaédesség (1),brownie (1),kolbász (1),pizza (1),levesgyöngy (1),kruton (1),kenyérkocka (1),kalács (1),krémleves (1),abálás (1),galuska (1),sztrapacska (1),nudli (1),gnocci (1),grill fűszerkeverék (1),bánkúti liszt (1),körte (1),teavaj (1),sikér (1),puding (1),nutella (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),szűzérme (1),sertés (1),szegfűbors (1),panírozás (1),csokimáz (1),karaj (1),bab (1),cukordrazsé (1),dekorcukor (1),bejgli (1),tarja (1),sonka (1),rózsaecet (1),virsli (1),pörkölt (1),kesudió (1),kecsketej (1),mosdókenőcs (1),bulikaja (1),hamburger (1),linzertészta (1),sárgadinnye (1),salátacentrifuga (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),füge (1),arcpakolás (1),gyógynövény (1),citromsav (1),őszibarack (1),oldalas (1),rántás (1),velőscsont (1),gluténmentes (1),kávézacc (1),sonkalé (1),főzelék (1),tejsavó (1),ceruzaelem (1),bab (1),karácsony (1),zserbó (1),cseresznye (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),kocsonya (1),tejvaj (1),meggymag (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),jamaikai rumarom (1),juhtúró (1),oliva (1),tökmag (1),Téli parázs (1),póréhagyma (1),zöldborsó (1),póréhagyma (1),vaníliáscukor (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),kenyérre kenhető (1),cseresznyemag (1),himalája só (1),mártás (1),pritamin paprika (1),szörp (1),limonádé (1),sütinyomó (1), kókusz (1),betűtészta (1),zeller (1),áfonya (1),rózsaszirom (1),csuhé (1),akácméz (1),szeder (1),jamaikai rum aroma (1),marcipán (1),hársfavirágméz (1),gyógytea (1),kukoricahaj (1),kukoricadara (1),hársfa (1),(1)

Utolsó kommentek