Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Laktózmentes túrós rétes

Elkészülőben van életem első laktózmentes túrós rétese. Párhuzamosan készült vele laktózos változat is, de abba mazsola is került, így megoldódott a tálalással fölmerülő aggodalmam, hogy összekeverődnek a tálcák.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Sonkás mángoldos rétes

Egy tő mángold a kertből és egy izgalmas házias füstölt sonkadarab találkozott egy csomag réteslappal a mai ebédben.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Párolt mángold

Azt hittem, hogy a szódabikarbónás vízben előfőzött mángoldot már tehetem is a szószba, de rájöttem, hogy ezt még fűszerekkel is össze kell párolni.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Mángold előkészítése

Idén tavasszal ültettünk először egy tő mángoldot a kertünk egyik magaságyásába. Egyrészt szépen díszíti a kertet, másrészt hasznos növény a konyhára. Még soha nem ettem és nem készítettem mángoldból semmit. Új kaland veszi kezdetét, mert ma reggel még az eső előtt ollóval levágtam az első hatalmas leveleket róla.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Tojásos sonkás rántotta

Legtöbbször hétvégi reggeleken van csak időm elkészíteni, utána mindig muszáj ejtőzni egy kicsit, mert nagyon laktató.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Babsaláta

A fagyasztóban tároltam a fejtett, száraz, szemes babot és a füstölt sonka főzőlevét is. Kipróbáltam, milyen lenne, ha a babsalátához a sonka főzőlevében főzném ki a babot. A babot sózni nem kellett, de mégis megőrizte jellegzetes, kissé édeskés ízét.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Levendulás porcukor darálással I.

Biogazdálkodásban termesztett szárított levendulát vásároltam, ezért a dekorálás, zsákba töltögetés helyett elkezdtem felhasználni a konyhámban. Készült már levendulás porcukor hőzekeléssel. Most azt írom le, amikor néhány hét várakozás után összedaráltam a levendulát a kristálycukorral, amiben pihentettem.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Levendulás porcukor hőkezeléssel

Biogazdálkodásban termesztett szárított levendulát vásároltam, ezért a dekorálás, zsákba töltögetés helyett elkezdtem felhasználni a konyhámban. Egy marcipános teasüteményhez szükségem volt gyorsan levendulás porcukorra, ekkor találtam rá erre a hőkezeléssel gyorsított eljárásra Limaránál.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Levendulás kókuszgolyók

Ez egy sütés nélküli, de tálalás előtt hűtést igénylő sütemény. Kókusztejporból készíttettem a gyerekekkel, viszont a levendulaszirupot és a blansírozott mandulát előkészítettem nekik. Leírtam nekik a készítés menetét, ez alapján önállóan el tudták készíteni maguknak.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Alkoholban eltett meggy

Egyszer, de tényleg csak egyszer, találtam a kamrámban alkoholban eltett meggyet, ami annyira finom volt, hogy ezzel meg is tört az alkoholos meggy iránt érzett berzenkedésem. Ez egy fél literes kis befőttes üveg volt, 1-2 adag kókuszgombócban és 1-2 adag brownie-ban tűnt el, emlékezetesen. Ezt most nekem is ki kellett próbálnom.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Meggyleves kókusztejjel

Friss, magozott meggyből készítettem a meggylevest. Szezonon kívül tartósítószerrel eltett befőttből, vagy hőkezlet meggybefőttből, esetleg fagyasztóból elővett fagyos meggyből főzöm.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Meggymag cseresznyemag tisztítása

Meggymagozás közben az ép meggyek magját külön gyűjtöttem, mert sokféleképpen fel lehet használni. Egy kis mennyiséget összetörve és kifőzve, a meggyes ételek ízét lehet még intenzívebbé tenni vele, de a száraz magok töltőanyagként is jók lehetnek egy illatos, fűszeres gyógypárnába. Most ehhez gyűjtöttem és tisztítottam meg a magokat.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Lucullus tartósítós meggybefőtt

Tavalyról még maradt befőttartósító szerem, ezért ezt fel akartam használni a közelgő lejárati ideje miatt. Csak 6 kg meggyet vettem idén a Kispiacon, de befőttre már csak 4*7,5 dl üvegnyi jutott és meggyesrétest még nem is sütöttem belőle. Készült viszont meggyleves kókusztejjel, tettem el alkoholban meggyet és a meggymagokat is megtisztítottam.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Kovászos uborka

Felnőtt koromban szerettem csak meg a kovászos uborkát, akkor, amikor saját magamnak készítettem el és a receptnek megfelelően tettem bele fokhagymát is. Azóta is így készítem, néha még télen is van belőle saját leve alatt a hűtőben.

Tovább
Megosztom ezt a cikket

12345
»

Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (47),tojás (33),hús (27),kamratöltögetés (26),vaj (25),gasztroajándék (23),paradicsom (19),egytálétel (19),fokhagyma (19),tej (17),méz (16),leves (16),hagyma (15),tejföl (13),liszt (12),élesztő (12),sajt (12),szerecsendió (11),cukor (11),paprika (10),fagyasztható (10),környezetbarátság (10),vanília (9),vegyszer (9),dió (9),bors (8),keksz (8),tészta (8),tejszín (8),citrom (8),lecsó (8),kókusz (7),hőkezelés (7),köret (7),alma (7),palacsinta (6),fürjtojás (6),sósság (6),gomba (6),túró (6),sütőtök (6),levendula (6),káposzta (6),kenyér (6),citromsav (6),zsír (5),fekete bors (5),aszalás (5),csokoládé (5),cukkini (5),tojásfehérje (5),rizs (5),olivaolaj (5),római tál (5),olaj (5),takarítás (5),nagydobosi sütőtök (5),babérlevél (5),kakaó (5),krumpli (5),gyerekkézzel készíthető (5),meggy (5),sajtkészítés (5),ecet (4),reggeli (4),csirke (4),aszalt (4),sonka (4),gyömbér (4),lekvár (4),kapor (4),mustár (4),mandula (4),befőtt (4),saláta (4),petrezselyem (4),kukorica (4),muffin (4),porcukor (4),szilva (4),12 gabonás liszt (3),piskóta (3),tojássárgája (3),sütőpor (3),fehér bors (3),kuszkusz (3),mángold (3),sárgabarack (3),rózsa (3),almaecet (3),csirkemell (3),hűteni kell (3),metélőhagyma (3),gyöngytyúk (3),szódabikarbóna (3),karfiol (3),zsálya (3),kakaópor (3),öregtészta (3),virágméz (3),búzadara (3),melegszendvics (3),kaukázusi kefir (3),kaukázusi kefirgomba (3),sütemény (3),metélő hagyma (3),aszalógép (3),kelt tészta (3),alaplé (3),homoki szarvasgomba (2),ricotta (2),banán (2),medvehagyma (2),kaukázusi kefírgomba (2),címke (2),#turbopiros (2),cayenne bors (2),bulgur (2),uborka (2),őszibarack (2),repceméz (2),torta (2),mák (2),mártogatós (2),vöröshagyma (2),ribizli (2),fűszerpaprika magolaj (2),befőzőautomata (2),kápia paprika (2),rakott étel (2),újhagyma (2),rakottas (2),fejes káposzta (2),tea (2),szendvics (2),kudarc (2),keményítő (2),reggelire (2),kakas (2),kaukázusi kefír (2),habarás (2),rozmaring (2),zöldség (2),téli fülőke (2),fűszerkeverék (2),fahéj (2),knorr (2),koriander (2),kecsöp (2),laktózmentes (2),ketchup (2),mazsola (2),rétes (2),levesbetét (2),lilahagyma (2),tarhonya (2),zsemlemorzsa (2),mézeskalács (2),padlizsán (2),kaliforniai paprika (2),alkohol (2),szegfűszeg (2),marha (2),aludttej (2),római kömény (1),hársfavirág (1),zöldborsó (1),carbonara (1),hársfavirág méz (1),szezámmag (1),póréhagyma (1),fokhagymás ecet (1),tárkonyos fűszerecet (1),csicseriborsó (1),édeskömény (1),(1),oregano (1),póréhagyma (1),tökmag (1),maradékmentés (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),pizza (1),nudli (1),habcsók (1),öreg tészta (1),kávé (1),linzer (1),aprósütemény (1),kalács (1),kenyérkocka (1),abálás (1),krémleves (1),levesgyöngy (1),kruton (1),tarkedli (1),savanyúság (1),besamell (1),margarin (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),lasagne (1),juhsajt (1),köménymag (1),rántott (1),cérnametélt (1),húsleves (1),gnocci (1),sztrapacska (1),szósz (1),mártás (1),grill fűszerkeverék (1),nyárs (1),pogácsa (1),pritamin paprika (1),kenő (1),kamilla (1),fekete retek (1),főtt hús (1),savanyú uborka (1),ricottaédesség (1),brownie (1),majonéz (1),kolbász (1),nokedli (1),galuska (1),reszelt alma (1),almakompót (1),csirkeszárny (1),fritőz (1),borsikafű (1),almahéj (1),bodzavirág (1),cukordrazsé (1),kecsketej (1),szűzérme (1),sertés (1),szegfűbors (1),mosdókenőcs (1),kávézacc (1),főzelék (1),sonkalé (1),rántás (1),gluténmentes (1),panírozás (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),csokimáz (1),karaj (1),rózsaecet (1),pörkölt (1),puding (1),sikér (1),nutella (1),körte (1),teavaj (1),bab (1),ceruzaelem (1),velőscsont (1),tejsavó (1),őszibarack (1),sárgadinnye (1),virsli (1),bab (1),cseresznye (1),meggymag (1),cseresznyemag (1),linzertészta (1),hamburger (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),salátacentrifuga (1),oldalas (1),vodka (1),citromsav (1),arcpakolás (1),bulikaja (1),gyógynövény (1),füge (1),kesudió (1),sonka (1),kenyérre kenhető (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),jamaikai rumarom (1),marcipán (1),bánkúti liszt (1),akácméz (1),szeder (1),jamaikai rum aroma (1),tejvaj (1),kocsonya (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),oliva (1),juhtúró (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),hársfavirágméz (1),gyógytea (1), kókusz (1),betűtészta (1),zeller (1),áfonya (1),zserbó (1),karácsony (1),tarja (1),dekorcukor (1),bejgli (1),sütinyomó (1),limonádé (1),csuhé (1),kukoricahaj (1),kukoricadara (1),hársfa (1),rózsaszirom (1),szörp (1),himalája só (1),mártás (1),pritamin paprika (1),vaníliáscukor (1)

Utolsó kommentek