Kaptam egy új fűszerkeveréket, ezt próbálom ki most csirkecombok egyszerű tepsiben sütéséhez.

 

A csirkecombokat a hentesnél vásároltam. Hideg folyóvíz alatt megmostam, majd szűrőedényben lecsöpögtettem, de most nem töröltem teljesen szárazra. Lehet, hogy ez már 3 hibapont, de ez van, ez történt, pont így.

A sütőt légkeveréses üzemmódban 250 fokra előmelegítettem. Nem így fogom sütni a csirkét, csak előmelegítettem!!!

A teflon bevonatú tepsit kikentem bőven kacsazsírral abban a reményben, hogy a sütés után majd keletkezik egy kevés fűszeres zsír zsíroskenyérhez. 

A csirkecomboknak az alsó felét beszórtam a fűszerrel, majd ráfektettem a tepsire.

Amikor mindet beletettem a tepsibe, megszórtam még fűszerrel, majd rápermeteztem az oliva olajat.

Vizet most nem öntöttem alá, mert a húsok nedvesek voltak. Úgy emlékszem, hogy van, aki még egy-két evőkanálnyi vizet szokott alá önteni.

Ugyanolyan méretű tepsivel beborítottam a tepsimet, így nem ragad rá az alufólia a sült húsokra. Remélem, ez a módszer beválik.

Betettem a húst a forró (!) sütőbe, pár percig nem változtattam a hőmérsékleten, majd módosítottam a sütési hőmérsékletet 170 (!) fokra.

40 perc sütési időre állítottam így letakarva, azaz a két tepsit egymásra borítva.

40 perc után láttam, hogy szépen átsültek a combok. Egyet-egyet megszúrtam villával, teljesen tiszta lé folyt ki belőle, de a színe még fakó volt egy kicsit a húsoknak.

10 percig fedő nélkül sütöttem tovább.

Még 10 perc sütés mellett döntöttem, ekkor mindegyik combot fogóval megfordítottam, nehogy a teteje teljesen kiszáradjon. A tepsi alján aranyszínű, tiszta zsiradék volt, épp csak összefüggő mennyiségben 2-3 mm vastagságban. Összesen a 8 csirkecombot 60 percig sütöttem. 40 percig fedő alatt, 20 percig fedő nélkül és egyszer fordítottam rajta.

Köretként vajon párolt fagyasztott, mexikói zöldségmixet készítettem hozzá, melyre egy kevés sült burgonya fűszersót szórtam a sütés vége felé.

Mártogatóst is készítettem, a röszkei Paprika Molnár csemege magolaját kevertem el tejfölben.

Hozzávalók a sült csirkecombokhoz:

2 db egyforma méretű teflontepsi

https://www.bunnings.com.au/masterpro-non-stick-oven-tray-38x26x2cm_p0155178

Hozzávalók a körethez:

Hozzávalók a mártogatóshoz: