Ha jól értettem a termelő válaszát, akkor Szakolyi termőterületről vásároltam idén meggyet. Szár nélkül, száraz héjjal érkezett rekeszben hozzám. Napokig nem volt időm hozzáfogni, ezért a hibátlan termés és a száraz állapot miatt, hogy nem nyirkosak voltak a szemek kívülről, lehetővé tette, hogy napokkal később is nagyobb romlási veszteség nélkül dolgozzam fel. Ha azonnal kerültek volna üvegbe, akkor az időhiány miatt csak megmostam volna és magosan, lecukrozva hőkezelem. Sajnos erre sem volt időm (utólag jaj de bántam, hogy inkább aludtam éjszaka és nem fogtam hozzá többször is), ezért mégis neki kelllett ülnöm szemenként átválogatni, kimagvalni. Nem baj, így is jó lesz, akár süteménybe, akár levesbe, akár szószba fogom felhasználni az ízes szemeket.
2021/07/17
0
Magozott meggy hőkezelve, cukorral
2020/06/29
Sárgabarack lekvár
1900.- Ft körül vettem kilóját a sárgabaracknak. Mivel a fiam épp nagyon beteg volt, nem különösebben foglalkoztam az árával, mert tudtam, hogy a gyümölcs ízleni fog neki. Ezek most nagyszemű sárgabarackok voltak, nekem az előzőleg vásárolt kisebb szeműek jobban ízlettek, de az már elfogyott (letermett), mivel csak 1 hét után tértem vissza a fóti zöldségeshez a Somlyó lábához.
Megosztom ezt a cikket