Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Diákcsemege hőkezelése tálalás előtt

A vendégváráshoz férjem diákcsemegét szeretett volna vásárolni, de a korábbi nem túl jó tapasztalataim miatt arra kértem, hogy ne kész diákcsemegét vegyünk, hanem sorolja fel, milyen magvakat szeretne és én készítek neki otthon egy keveréket. Sótlan kesudiót, bokormogyorót, mandulát és mazsolát vettem külön-külön csomagolva. Hőkezelt dióm még volt itthon.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Dióbél hőkezelése felhasználás előtt

Sok helyen olvastam arról, hogy az olajos magvak aromáit hőkezeléssel lehet még intenzívebbé tenni. Néhány alkalommal a teflonba égetett próbálkozás után hosszú időre feladtam ezt a dolgot, de egy alkalommal fagyasztott diót kaptam és annak a felhasználásakor újra megpróbálkoztam a tepsiben hőkezeléssel. Végre sikerrel jártam, ezért azóta már sok-sok alkalommal használtam ezt a módszert.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Hőkezelt paradicsomlé

A kertben idén értékelhető mennyiségben csak paradicsom termett. Bénázásom eredményeként paprikát egyáltalán nem ültettem, így hiába vannak itt-ott hagymák elduggatva, lecsóért bizony boltba kell menni. A paradicsomot ízesítés nélkül tettem üvegekbe, hőkezeléssel és dunsztolva. Nem ámítok semmit, ez nem egy ötperces mutatvány és elengedhetetlenül fontos hozzá egy jó passzírozó, esetleg gyümölcscentrifuga. Igaz, hogy évente csak néhány alkalommal használom, de szerintem érdemes áldozni rá és a kamrapolcon tartani.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt III. (karamelles)

Mivel egyszerre csak 4 üveg fér a fazekamba, ezért szakaszosan készítem az őszibarack befőtteket és most van lehetőségem többféle ötletet is kipróbálni. Most a felöntőlébe kerülő cukrot karamelizáltam, most maradtam az 1 liter vízbe 3 evőkanál cukor aránynál, a citromot lecsökkentettem 1 mokkáskanálnyira üvegenként.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt II. (édesebb)

Az idei első őszibarack befőtt elkészülte után én nagyon örültem, hogy egy jó állagú, nem túl édes, szinte eredeti ízű befőttet sikerült készítenem. Viszont kérték, hogy ha lehetne akkor készítsek egy kicsit édesebbet, ezért készült 4 üveg próbaüveg így is.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Sárgadinnye befőtt

Csak 2 üvegre való őszibarackom volt itthon, a főzőedényembe viszont 4 üveg fér el hőkezelésre, ezért a sárgadinnye befőttet is kipróbáltam ugyanezzel a technikával.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Őszibarack befőtt I.

Nagyon szeretem az őszibarack befőttet. A HÍD ABC-ben ajánlotta az üzletvezető, hogy ízes, magyar termelői őszibarackjuk van, és valóban nagyon finom, omlós, sárga húsú barackot vettünk náluk. Úgy gondoltam, néhány üveggel teszek el belőle. Mivel eddig a felöntőlében forralt barackokat mindig szétfőztem, ezért most egy másik, vízben dunsztolós technikát találtam ki hozzá.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (48),tojás (34),hús (27),vaj (26),kamratöltögetés (26),gasztroajándék (24),fokhagyma (19),paradicsom (19),egytálétel (19),tej (17),citrom (17),leves (16),méz (16),hagyma (15),liszt (13),tejföl (13),cukor (13),sajt (12),élesztő (12),fagyasztható (11),szerecsendió (11),környezetbarátság (10),vanília (10),paprika (10),vegyszer (9),dió (9),tejszín (9),bors (8),tészta (8),keksz (8),lecsó (8),hőkezelés (7),alma (7),kókusz (7),köret (7),aszalás (6),citromsav (6),káposzta (6),fekete bors (6),gyömbér (6),sütőtök (6),sósság (6),kenyér (6),fürjtojás (6),gomba (6),túró (6),levendula (6),palacsinta (6),csokoládé (5),sajtkészítés (5),kakaó (5),olaj (5),krumpli (5),takarítás (5),olivaolaj (5),nagydobosi sütőtök (5),meggy (5),tojásfehérje (5),zsír (5),cukkini (5),rizs (5),római tál (5),babérlevél (5),porcukor (5),gyerekkézzel készíthető (5),sütőpor (4),ecet (4),aszalt (4),kapor (4),sonka (4),lekvár (4),saláta (4),mustár (4),csirke (4),reggeli (4),mandula (4),szilva (4),petrezselyem (4),muffin (4),kukorica (4),befőtt (4),almaecet (3),kaukázusi kefirgomba (3),zsálya (3),búzadara (3),kaukázusi kefir (3),csirkemell (3),virágméz (3),vodka (3),12 gabonás liszt (3),kelt tészta (3),kakaópor (3),metélőhagyma (3),kuszkusz (3),karfiol (3),tojássárgája (3),szódabikarbóna (3),sütemény (3),fehér bors (3),aszalógép (3),melegszendvics (3),sárgabarack (3),alaplé (3),szegfűszeg (3),rózsa (3),gyöngytyúk (3),hűteni kell (3),piskóta (3),fahéj (3),mángold (3),öregtészta (3),koriander (3),metélő hagyma (3),likőr (3),torta (2),rakottas (2),téli fülőke (2),cayenne bors (2),kakas (2),fűszerpaprika magolaj (2),mártogatós (2),kápia paprika (2),kaliforniai paprika (2),befőzőautomata (2),rakott étel (2),medvehagyma (2),ribizli (2),mák (2),tarhonya (2),uborka (2),repceméz (2),tea (2),lilahagyma (2),bulgur (2),kudarc (2),ricotta (2),padlizsán (2),fűszerkeverék (2),kaukázusi kefír (2),levesbetét (2),homoki szarvasgomba (2),ketchup (2),kecsöp (2),zsemlemorzsa (2),kaukázusi kefírgomba (2),marha (2),alkohol (2),őszibarack (2),újhagyma (2),#turbopiros (2),narancs (2),rozmaring (2),aludttej (2),mézeskalács (2),laktózmentes (2),citromhéj (2),keményítő (2),zöldség (2),fejes káposzta (2),reggelire (2),szendvics (2),habarás (2),címke (2),banán (2),knorr (2),vöröshagyma (2),mazsola (2),rétes (2),szezámmag (1),római kömény (1),csicseriborsó (1),pritamin paprika (1),kenő (1),savanyú uborka (1),tárkonyos fűszerecet (1),carbonara (1),fokhagymás ecet (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),fekete retek (1),bodzavirág (1),mártás (1),maradékmentés (1),kamilla (1),édeskömény (1),főtt hús (1),hársfavirág (1),hársfavirág méz (1),oregano (1),kávé (1),rántott (1),köménymag (1),cérnametélt (1),húsleves (1),juhsajt (1),savanyúság (1),tarkedli (1),habcsók (1),pizza (1),linzer (1),aprósütemény (1),lasagne (1),besamell (1),csillag ánizs (1),kardamom (1),dzsemfix (1),dzsem (1),citromlé (1),fehér rum (1),margarin (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),mandarin (1),öreg tészta (1),kalács (1),borsikafű (1),fritőz (1),almahéj (1),almakompót (1),reszelt alma (1),csirkeszárny (1),brownie (1),grill fűszerkeverék (1),nyárs (1),pogácsa (1),ricottaédesség (1),majonéz (1),kolbász (1),krémleves (1),levesgyöngy (1),kruton (1),kenyérkocka (1),abálás (1),gnocci (1),nokedli (1),galuska (1),sztrapacska (1),nudli (1),szósz (1),zserbó (1),sertés (1),szegfűbors (1),panírozás (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),szűzérme (1),kecsketej (1),rántás (1),gluténmentes (1),kávézacc (1),mosdókenőcs (1),nutella (1),körte (1),pörkölt (1),kesudió (1),sonka (1),tarja (1),rózsaecet (1),karaj (1),teavaj (1),sikér (1),puding (1),csokimáz (1),sonkalé (1),főzelék (1),tejsavó (1),őszibarack (1),sárgadinnye (1),linzertészta (1),velőscsont (1),virsli (1),cseresznye (1),meggymag (1),cseresznyemag (1),bab (1),hamburger (1),bulikaja (1),salátacentrifuga (1),oldalas (1),ceruzaelem (1),bab (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),citromsav (1),gyógynövény (1),füge (1),arcpakolás (1),cukordrazsé (1),dekorcukor (1),kocsonya (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),tejvaj (1),jamaikai rumarom (1),marcipán (1),kenyérre kenhető (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),juhtúró (1),oliva (1),tökmag (1),Téli parázs (1),póréhagyma (1),zöldborsó (1),póréhagyma (1),vaníliáscukor (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),bánkúti liszt (1),jamaikai rum aroma (1),sütinyomó (1),limonádé (1),himalája só (1),mártás (1),áfonya (1),zeller (1),bejgli (1),karácsony (1), kókusz (1),betűtészta (1),pritamin paprika (1),szörp (1),gyógytea (1),hársfavirágméz (1),akácméz (1),szeder (1),hársfa (1),kukoricadara (1),rózsaszirom (1),csuhé (1),kukoricahaj (1),(1)

Utolsó kommentek