Mivel egyszerre csak 4 üveg fér a fazekamba, ezért szakaszosan készítem az őszibarack befőtteket és most van lehetőségem többféle ötletet is kipróbálni. Most a felöntőlébe kerülő cukrot karamelizáltam, most maradtam az 1 liter vízbe 3 evőkanál cukor aránynál, a citromot lecsökkentettem 1 mokkáskanálnyira üvegenként.
Őszibarack befőtt III. (karamelles)
Őszibarack befőtt II. (édesebb)
Az idei első őszibarack befőtt elkészülte után én nagyon örültem, hogy egy jó állagú, nem túl édes, szinte eredeti ízű befőttet sikerült készítenem. Viszont kérték, hogy ha lehetne akkor készítsek egy kicsit édesebbet, ezért készült 4 üveg próbaüveg így is.
Sárgadinnye befőtt
Csak 2 üvegre való őszibarackom volt itthon, a főzőedényembe viszont 4 üveg fér el hőkezelésre, ezért a sárgadinnye befőttet is kipróbáltam ugyanezzel a technikával.
Őszibarack befőtt I.
Nagyon szeretem az őszibarack befőttet. A HÍD ABC-ben ajánlotta az üzletvezető, hogy ízes, magyar termelői őszibarackjuk van, és valóban nagyon finom, omlós, sárga húsú barackot vettünk náluk. Úgy gondoltam, néhány üveggel teszek el belőle. Mivel eddig a felöntőlében forralt barackokat mindig szétfőztem, ezért most egy másik, vízben dunsztolós technikát találtam ki hozzá.