Maradékmentés. A hagymával, sóval bepácolt rántott cukkini végével nem birkóztam meg, mert eluntam a panírozást. Az ebből maradt sós, hagymás cukkínit használtam fel egy bolti zacskós carbonara szósszal és szintén a hűtőben maradt bulgurral.
Hagymás, cukkinis, carbonara bulgurral
Nagyon gyorsan kellett valamit készíteni 4 db csirkecombból. A kamrában találtam 1 db 400 g-os üveg Knorr mézes-mustáros szószt, a fagyasztóban volt 450 g zöldségmix, továbbá a gyorsaság hovatovábbja is még rendelkezésre állt, a kuszkusz. Kifejezetten nem kedvelem az üveges szószokat, nem is én vettem ezt a "vésztartalékot" sem, de most annyira ízlett, ami elkészült, hogy megörökítem magamnak, mert így tényleg érdemes tartani 1-1 üveggel ilyen szószt a kamrában.
Kuszkusz forrázva
Nyáron a Megyeri úton a Limes éttermében ettem először kuszkuszt köretként. Nagyon ízlett. Jó, bevallom, időnként új ízek kipróbálásában kicsit későn érő típus vagyok. Azóta érdekelt, hogyan tudnám ezt otthon is elkészíteni. A HÍD ABC-ben találan 200 grammos kiszerelésű kuszkuszt, amin ugyan nem volt elkészítési útmutató, de találtam egy igazán egyszerű módszert.