Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Befőtt csinosítás, Címkézés 2.

A tavalyi évben egyszerűen már megint nem jutott időm a befőttek feliratozására és ez sok kalamajkát okoz, mert fogalmam sincs melyik üvegben van ribizli-, melyikben rózsa- vagy épp meggyszörp vagy épp lekvár.

Mivel a matrica eltávolítása az üvegről egy elég mostoha feladat, nyilván nem akarom évről-évre megismételni, ezért a kiskönyves címkézést találtam ki magamnak. Készítettem egy viszonylag egyszerű excel címke sablont, ebben írom át az épp aktuális befőtt receptjét is, mivel sokfélét készítek, néha csak apró eltérésekkel és csak az ízpróba után derül ki, hogy a befőzéskori ötletem jó volt-e?

 

Befőtt csinosítás

18 cm x 18 cm natur papír

50 cm madzag

A papírt szorosan rákötöttem az üveg nyakára, csomót is kötöttem rá.

Nyomtatott címke kb. 4,5 cm x 3,5 cm kiskönyv.

A4 kétoldalas pdf fájl 2x5 db címke.

18 cm madzag a címkének.

A címke felkötéséhez kisollóval lyukat fúrtam, átfűztem a madzagot rajta, majd csomót kötöttem rá.

Ez alatt a csomó alatt kötöttem újabb csomót az üveg szájára, majd masnit.

Persze még ez sem tökéletes megoldás, de idén elég jól állok a címkézéssel. A legjobb benne, hogy nem kell észben tartanom, melyik üveg mit rejthet. Hihetetlenül könnyű elfelejteni egy két hetes befőzőmaraton alatt.

Kapcsolódó posztok:

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Befőtt csinosítás, címkézés 1.

Hiábavalóság ide vagy oda, még a házi befőtteket is érdemes cimkézni, mert ha ajándékba adjuk, akkor eleve "csomagolt" és a legkiválóbb "hirtelen ötlet" a polcról. Ha a cimke normálisan fel van töltve adatokkal, akkor ajándékozásnál, felhasználásnál nem kell agyon magyarázni, gondolkodni, miből készült, honnan van az alapanyag, mi van benne, mikor készült, mert ezt mind rá lehet írni a cimkére.

A ragasztott cimke egy öngól, pláne, ha mi magunk már egyszer megküzdöttünk a gyári címke eltávolításával.

Ehelyett én egy félbe hajthatós, négy oldalú "kiskönyvet" akasztok madzagon a befőttek nyakába.

Excel táblázatban készítem el a cimkéket, lehetőleg saját fotóval az aktuális befőtt alapanyagról és  magam nyomtatom, vágom és teszem fel az üvegre. Iszonyú babra munka... Ha nincs időm nyomtatni, vagy nem érné meg a szerkesztési idő, akkor ugyanezt kézzel is közel ugyanannyi idő alatt rá lehet írni az üveg nyakára akaszthatós papír kiskönyvre tűfilccel.

A 7,2 dl-es befőttesüvegek öltöztetése:

Csomagolópapírok - 20 cm *20 cm méretű papírborítás szükséges egy üvegre:

Viktória 80*120 cm 10 ív egy csomag

Kötöző szalagok - kb. 40 cm hosszú zsinór szükséges egy üvegre:

Papírzsinór piros-fehér, barna-fehér. Kényelmes, mert nem tekeredik le, könnyű vele kötözni még a hozzám hasonló kétbalkezeseknek is. 

Viktória nemzeti színű kötözőzsinór pamut 200 m

Viktória kender vékony kötözőzsinór 200 m

Kapcsolódó posztok:

 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (48),tojás (34),hús (27),vaj (26),kamratöltögetés (26),gasztroajándék (24),fokhagyma (19),paradicsom (19),egytálétel (19),tej (17),citrom (17),leves (16),méz (16),hagyma (15),liszt (13),tejföl (13),cukor (13),sajt (12),élesztő (12),fagyasztható (11),szerecsendió (11),környezetbarátság (10),vanília (10),paprika (10),vegyszer (9),dió (9),tejszín (9),bors (8),tészta (8),keksz (8),lecsó (8),hőkezelés (7),alma (7),kókusz (7),köret (7),aszalás (6),citromsav (6),káposzta (6),fekete bors (6),gyömbér (6),sütőtök (6),sósság (6),kenyér (6),fürjtojás (6),gomba (6),túró (6),levendula (6),palacsinta (6),csokoládé (5),sajtkészítés (5),kakaó (5),olaj (5),krumpli (5),takarítás (5),olivaolaj (5),nagydobosi sütőtök (5),meggy (5),tojásfehérje (5),zsír (5),cukkini (5),rizs (5),római tál (5),babérlevél (5),porcukor (5),gyerekkézzel készíthető (5),sütőpor (4),ecet (4),aszalt (4),kapor (4),sonka (4),lekvár (4),saláta (4),mustár (4),csirke (4),reggeli (4),mandula (4),szilva (4),petrezselyem (4),muffin (4),kukorica (4),befőtt (4),almaecet (3),kaukázusi kefirgomba (3),zsálya (3),búzadara (3),kaukázusi kefir (3),csirkemell (3),virágméz (3),vodka (3),12 gabonás liszt (3),kelt tészta (3),kakaópor (3),metélőhagyma (3),kuszkusz (3),karfiol (3),tojássárgája (3),szódabikarbóna (3),sütemény (3),fehér bors (3),aszalógép (3),melegszendvics (3),sárgabarack (3),alaplé (3),szegfűszeg (3),rózsa (3),gyöngytyúk (3),hűteni kell (3),piskóta (3),fahéj (3),mángold (3),öregtészta (3),koriander (3),metélő hagyma (3),likőr (3),torta (2),rakottas (2),téli fülőke (2),cayenne bors (2),kakas (2),fűszerpaprika magolaj (2),mártogatós (2),kápia paprika (2),kaliforniai paprika (2),befőzőautomata (2),rakott étel (2),medvehagyma (2),ribizli (2),mák (2),tarhonya (2),uborka (2),repceméz (2),tea (2),lilahagyma (2),bulgur (2),kudarc (2),ricotta (2),padlizsán (2),fűszerkeverék (2),kaukázusi kefír (2),levesbetét (2),homoki szarvasgomba (2),ketchup (2),kecsöp (2),zsemlemorzsa (2),kaukázusi kefírgomba (2),marha (2),alkohol (2),őszibarack (2),újhagyma (2),#turbopiros (2),narancs (2),rozmaring (2),aludttej (2),mézeskalács (2),laktózmentes (2),citromhéj (2),keményítő (2),zöldség (2),fejes káposzta (2),reggelire (2),szendvics (2),habarás (2),címke (2),banán (2),knorr (2),vöröshagyma (2),mazsola (2),rétes (2),szezámmag (1),római kömény (1),csicseriborsó (1),pritamin paprika (1),kenő (1),savanyú uborka (1),tárkonyos fűszerecet (1),carbonara (1),fokhagymás ecet (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),fekete retek (1),bodzavirág (1),mártás (1),maradékmentés (1),kamilla (1),édeskömény (1),főtt hús (1),hársfavirág (1),hársfavirág méz (1),oregano (1),kávé (1),rántott (1),köménymag (1),cérnametélt (1),húsleves (1),juhsajt (1),savanyúság (1),tarkedli (1),habcsók (1),pizza (1),linzer (1),aprósütemény (1),lasagne (1),besamell (1),csillag ánizs (1),kardamom (1),dzsemfix (1),dzsem (1),citromlé (1),fehér rum (1),margarin (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),mandarin (1),öreg tészta (1),kalács (1),borsikafű (1),fritőz (1),almahéj (1),almakompót (1),reszelt alma (1),csirkeszárny (1),brownie (1),grill fűszerkeverék (1),nyárs (1),pogácsa (1),ricottaédesség (1),majonéz (1),kolbász (1),krémleves (1),levesgyöngy (1),kruton (1),kenyérkocka (1),abálás (1),gnocci (1),nokedli (1),galuska (1),sztrapacska (1),nudli (1),szósz (1),zserbó (1),sertés (1),szegfűbors (1),panírozás (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),szűzérme (1),kecsketej (1),rántás (1),gluténmentes (1),kávézacc (1),mosdókenőcs (1),nutella (1),körte (1),pörkölt (1),kesudió (1),sonka (1),tarja (1),rózsaecet (1),karaj (1),teavaj (1),sikér (1),puding (1),csokimáz (1),sonkalé (1),főzelék (1),tejsavó (1),őszibarack (1),sárgadinnye (1),linzertészta (1),velőscsont (1),virsli (1),cseresznye (1),meggymag (1),cseresznyemag (1),bab (1),hamburger (1),bulikaja (1),salátacentrifuga (1),oldalas (1),ceruzaelem (1),bab (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),citromsav (1),gyógynövény (1),füge (1),arcpakolás (1),cukordrazsé (1),dekorcukor (1),kocsonya (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),tejvaj (1),jamaikai rumarom (1),marcipán (1),kenyérre kenhető (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),juhtúró (1),oliva (1),tökmag (1),Téli parázs (1),póréhagyma (1),zöldborsó (1),póréhagyma (1),vaníliáscukor (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),bánkúti liszt (1),jamaikai rum aroma (1),sütinyomó (1),limonádé (1),himalája só (1),mártás (1),áfonya (1),zeller (1),bejgli (1),karácsony (1), kókusz (1),betűtészta (1),pritamin paprika (1),szörp (1),gyógytea (1),hársfavirágméz (1),akácméz (1),szeder (1),hársfa (1),kukoricadara (1),rózsaszirom (1),csuhé (1),kukoricahaj (1),(1)

Utolsó kommentek