Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Húskrém pirítós kenyérre

A húskrémhez legtöbbször húslevesben főtt húst szoktam használni. Most épp gyöngytyúklevest főztem, az ebből megmaradt hús adta az ötletet a reggeli kenőhöz. 

Megfőztem a tojásokat, a főtt húst leszedegettem a  csontról. A hozzávalókat egy késes aprítóba tettem, majd ezzel krémesre pürésítettem. A mustárral, sóval, borssal óvatosan ízesítettem, hogy egyik se legyen eltúlozva. Annyi tejfölt tettem csak bele a végén, hogy kenyérre kenhetővé váljon. Pirítós kenyérrel, bármilyen szezonális zöldséggel kiegészítve lehet tálalni. 

Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • 1 adag főtt hús (kb. 20 dkg)
  • 4 db savanyú uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-3 teáskanál mustár
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • fehérbors
  • 1-4 evőkanál tejföl

Felhasználási javaslat:

  • Kikapart kifli belsejébe tölteni, sajttal megszórni és melegszendvicsként megsütni.
  • Melegszendvics tetejére paradicsomkarikát, fürjtojást sütni.
Tovább
Megosztom ezt a cikket


Melegszendvics fürjtojással, sárga paradicsommal

Vasárnap reggelre csak szikkadt kenyerünk maradt, amiből legtöbbször bundáskenyeret kell sütnöm, de most melegszendvicset javasoltam a családomnak. Volt egy adag kész mexikói melegszendvicskrém a kamrában, de a sajt sajnos elfogyott. Eddig elképzelhetetlennek tartottam a sajt nélküli melegszendvicset, de most egy új módon fedtem le a krémet, hol sárga paradicsom szeletekkel, hol fürjtojással. Az eredmény messze fölülmúlta a "maradékevős" elképzelésemet. Ha nem onnan indult volna az ötlet, hogy nincs sajt, jó a "szamár" is, akkor persze nem éreztem volna ekkora ráhümmensét, hogy hű, ez így is finom. Mert egyszerűen az.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Melegszendvics krém 1. sajtos-sonkás

Hideg április van, folyton fázom. Tavaly ilyenkor már sokat voltunk a kertben, idén még ki sem dugtam az orrom. Olyan vagyok, mint a Süsü, a sárkányban a király, folyton fázom, hú de hideg van! Gyors, meleg ételekre vágyom, ezért a melegszendvics forró teával egy vágyálom beteljesülése lett. Vacsorára az eégsz napi fázás után, reggelire pedig azért, hogy ne fázzak ebédig.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (48),tojás (34),hús (27),vaj (26),kamratöltögetés (26),gasztroajándék (24),fokhagyma (19),paradicsom (19),egytálétel (19),tej (17),citrom (17),leves (16),méz (16),hagyma (15),liszt (13),tejföl (13),cukor (13),sajt (12),élesztő (12),fagyasztható (11),szerecsendió (11),környezetbarátság (10),vanília (10),paprika (10),vegyszer (9),dió (9),tejszín (9),bors (8),tészta (8),keksz (8),lecsó (8),hőkezelés (7),alma (7),kókusz (7),köret (7),aszalás (6),citromsav (6),káposzta (6),fekete bors (6),gyömbér (6),sütőtök (6),sósság (6),kenyér (6),fürjtojás (6),gomba (6),túró (6),levendula (6),palacsinta (6),csokoládé (5),sajtkészítés (5),kakaó (5),olaj (5),krumpli (5),takarítás (5),olivaolaj (5),nagydobosi sütőtök (5),meggy (5),tojásfehérje (5),zsír (5),cukkini (5),rizs (5),római tál (5),babérlevél (5),porcukor (5),gyerekkézzel készíthető (5),sütőpor (4),ecet (4),aszalt (4),kapor (4),sonka (4),lekvár (4),saláta (4),mustár (4),csirke (4),reggeli (4),mandula (4),szilva (4),petrezselyem (4),muffin (4),kukorica (4),befőtt (4),almaecet (3),kaukázusi kefirgomba (3),zsálya (3),búzadara (3),kaukázusi kefir (3),csirkemell (3),virágméz (3),vodka (3),12 gabonás liszt (3),kelt tészta (3),kakaópor (3),metélőhagyma (3),kuszkusz (3),karfiol (3),tojássárgája (3),szódabikarbóna (3),sütemény (3),fehér bors (3),aszalógép (3),melegszendvics (3),sárgabarack (3),alaplé (3),szegfűszeg (3),rózsa (3),gyöngytyúk (3),hűteni kell (3),piskóta (3),fahéj (3),mángold (3),öregtészta (3),koriander (3),metélő hagyma (3),likőr (3),torta (2),rakottas (2),téli fülőke (2),cayenne bors (2),kakas (2),fűszerpaprika magolaj (2),mártogatós (2),kápia paprika (2),kaliforniai paprika (2),befőzőautomata (2),rakott étel (2),medvehagyma (2),ribizli (2),mák (2),tarhonya (2),uborka (2),repceméz (2),tea (2),lilahagyma (2),bulgur (2),kudarc (2),ricotta (2),padlizsán (2),fűszerkeverék (2),kaukázusi kefír (2),levesbetét (2),homoki szarvasgomba (2),ketchup (2),kecsöp (2),zsemlemorzsa (2),kaukázusi kefírgomba (2),marha (2),alkohol (2),őszibarack (2),újhagyma (2),#turbopiros (2),narancs (2),rozmaring (2),aludttej (2),mézeskalács (2),laktózmentes (2),citromhéj (2),keményítő (2),zöldség (2),fejes káposzta (2),reggelire (2),szendvics (2),habarás (2),címke (2),banán (2),knorr (2),vöröshagyma (2),mazsola (2),rétes (2),szezámmag (1),római kömény (1),csicseriborsó (1),pritamin paprika (1),kenő (1),savanyú uborka (1),tárkonyos fűszerecet (1),carbonara (1),fokhagymás ecet (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),fekete retek (1),bodzavirág (1),mártás (1),maradékmentés (1),kamilla (1),édeskömény (1),főtt hús (1),hársfavirág (1),hársfavirág méz (1),oregano (1),kávé (1),rántott (1),köménymag (1),cérnametélt (1),húsleves (1),juhsajt (1),savanyúság (1),tarkedli (1),habcsók (1),pizza (1),linzer (1),aprósütemény (1),lasagne (1),besamell (1),csillag ánizs (1),kardamom (1),dzsemfix (1),dzsem (1),citromlé (1),fehér rum (1),margarin (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),mandarin (1),öreg tészta (1),kalács (1),borsikafű (1),fritőz (1),almahéj (1),almakompót (1),reszelt alma (1),csirkeszárny (1),brownie (1),grill fűszerkeverék (1),nyárs (1),pogácsa (1),ricottaédesség (1),majonéz (1),kolbász (1),krémleves (1),levesgyöngy (1),kruton (1),kenyérkocka (1),abálás (1),gnocci (1),nokedli (1),galuska (1),sztrapacska (1),nudli (1),szósz (1),zserbó (1),sertés (1),szegfűbors (1),panírozás (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),szűzérme (1),kecsketej (1),rántás (1),gluténmentes (1),kávézacc (1),mosdókenőcs (1),nutella (1),körte (1),pörkölt (1),kesudió (1),sonka (1),tarja (1),rózsaecet (1),karaj (1),teavaj (1),sikér (1),puding (1),csokimáz (1),sonkalé (1),főzelék (1),tejsavó (1),őszibarack (1),sárgadinnye (1),linzertészta (1),velőscsont (1),virsli (1),cseresznye (1),meggymag (1),cseresznyemag (1),bab (1),hamburger (1),bulikaja (1),salátacentrifuga (1),oldalas (1),ceruzaelem (1),bab (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),citromsav (1),gyógynövény (1),füge (1),arcpakolás (1),cukordrazsé (1),dekorcukor (1),kocsonya (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),tejvaj (1),jamaikai rumarom (1),marcipán (1),kenyérre kenhető (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),juhtúró (1),oliva (1),tökmag (1),Téli parázs (1),póréhagyma (1),zöldborsó (1),póréhagyma (1),vaníliáscukor (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),bánkúti liszt (1),jamaikai rum aroma (1),sütinyomó (1),limonádé (1),himalája só (1),mártás (1),áfonya (1),zeller (1),bejgli (1),karácsony (1), kókusz (1),betűtészta (1),pritamin paprika (1),szörp (1),gyógytea (1),hársfavirágméz (1),akácméz (1),szeder (1),hársfa (1),kukoricadara (1),rózsaszirom (1),csuhé (1),kukoricahaj (1),(1)

Utolsó kommentek