Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Vadon eszem

Cukkinivel készülő galuska, cukkinis galuskatészta

Óriási ötlet, nem tudom kitől származik, de nagyszerű és finom. Direkt nem írom, hogy cukkini sztrapacska, mert igazából a sztrapacska textrúráját, annak egyediségét nem hozza. Ez egy finom, markánsabb állagú galuska, ami a kamrában kóborló, kicsit öreges cukkininek is jó feldolgozási lehetősége lehet. Íze szerintem egyáltalán nem érződik, kicsit sűrűbbre kell készíteni a tésztát a leíráso szerint, én is ezt követtem. A galuska könnyen szaggatható, könnyen fő, szép formájú lesz és finom.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Édeskömény zöldségekkel, főtt tojással és tejszínes öntettel összesütve

Ez az étel lehet, hogy egy igazi, húsvét utáni zöldséges, tojásos hagyománnyá fog nálam válni, mivel kell hozzá főtt tojás is, de emelett nagyon zöldséges, sajtos és rakott és hihetetlenül finom. Ma a fiam is segített főzni, ő kevergette a párolódó zöldségeket.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fürjtojásleves

Húgom találta ezt a receptet még akkor, mikor néhány fürjet ő maga tartott a kertjében. Végre megosztotta velem, melyik kötet rejti ezt a receptet. Szerencsére, hasonló a genetikai- akarom mondani a könyvállományunk is, végül is édestestvérek vagyunk. Nagyon aktuális ez moat nálunk, mert van szerencsém hetente fürjtojást vásárolni. Valószínűleg néhány hétnek még el kell telnie, hogy a megvásárolt tojásokból jusson a levesbe is, mert egy ideig még a gyerekek nassolnivalója lesz, ebben biztos vagyok. Addig is följegyzem ide, hogyan kell készíteni ezt a finom és tartalmas levest, hátha egyszer pont lesz 16 darab fürjtojásom hozzá. később majd kiegészítem a saját tapasztalataimmal a leírást.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Téli fülőke kenyérre

A tegnap kapott téli fülőkéből pirítós kenyérre kenhető krémet gondoltam készíteni, de végül győzött az éhség és csak egy nagyon finom rátét lett rá mixerelés nélkül.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Téli fülőke tojással

Kaptam a barátnőmtől a közelben gyűjtött téli fülőkét, amire már hetek óta áhítoztam, de nekem nem volt időm mostanában erdőjárásra. Két csokor gombáról ollóval levágtam a gombafejeket és tojással készítettem el magamnak vacsorára.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Homoki szarvasgombás kijevi krémes

2 évvel ezelőtt készítettem el először ezt a csodálatos süteményt. Nyár eleje óta vártam, hogy végre újra lehessen friss homoki szarvasgombát kapni, aminek a termőideje augusztustól novemberig tart hazánkban. Tegnap este újra eszembe jutott, hogy most már be tudnám szerezni a legfőbb alapanyagát, ezért megkérdeztem a környezetemben élő szarvasgombászt, van-e eladó gombája? Ma a szarvasgombász munkakutyái reggeli sétáját követően házhoz hozta nekem. Ezen a borongósan indulő őszi vasárnapon bele is fogtam az általa Szokolyán gyűjtött és az ő fantáziája által megszületett ötlettől homoki szarvasgombával tovább ízesített sütemény elkészítésébe.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Homoki szarvasgomba

Már bizony elmúltam 40 éves, mikorra megismerkedtem a hazánk erdeiben termő homoki szarvasgombával. Oly szerencsés vagyok, hogy Dunakeszin könnyen tudok vásárolni frissen szedett gombát. Tegnap kérdeztem rá a szarvasgomba gyűjtőtől, hogy van-e most neki, ma reggel pedig a munkakutyáival együtt el is hozta a reggeli séta után hozzánk. Ahogy kinyitotta a gyűjtő vászonszatyrot, már megcsapott a homoki szarvasgomba édes, fűszeres, ízes illata. Nem bírok magammal, muszáj előkapnom a diódarálót és újra homoki szarvasgombás kijevi krémest kell sütnöm belőle. A receptet is tőle kaptam 2 évvel ezelőtt. Borongós, őszies az időjárás, semmi máshoz nem lenne most kedvem. A tegnapi paradicsom passzírozós maraton után azt hittem, hogy ma elkerülöm a konyhát, de igazából sehol máshol nem érzem ma jól magam, csak ott. Felvidít.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Éppen csak savanyú palackos tej a gombácskáknak

A reggeli kávéba kortyolás után derült ki, hogy bizony ezt a tejet egy nappal hamarabb kellett volna meginni. Közel két palack volt még belőle a hűtőben, ezért úgy döntöttem, hogy az egyik üveget aludttejként fogom hasznosítani, a másikat viszont az éhes kaukázusi kefírgombáknak adom, hátha nem sértődnek meg és készítenek belőle kefírt, amit napokkal később is fel tudok még használni, így a tej nem vész kárba.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből III. (részben teljeskiőrlésű lisztből)

Újabb módon próbáltam ki a kaukázusi kefires palacsintakészítést. A hozzáadott finomliszt egy részét teljes kiőrlésű búzaliszttel váltottam ki.

Kézzel kevertem simára a tésztáját, ezért jobban odafigyeltem az összetevők sorrendjére, hogy sima legyen a massza.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből II. (édes)

A gyerekeknek ízlett az első kaukázusi kefires palacsinta, ezért a frissen leszűrt kefirből édesebb tésztát készítettem.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Palacsinta kaukázusi kefirből I.

Heti rendszerességgel készül néhány dl kaukázusi kefir a gombácskáim etetése miatt. Igyekszem minden héten valamilyen új ételben kipróbálni. Most palacsintát készítettem olyan kefirből, ami már jó pár napja egy lezárt üvegben várta, hogy felhasználjam. Ilyenkor már elég savanykás a kefir.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Vadon eszem

blogavatar

Étel- és élettörténeteim gyűjteménye A recepteket időről-időre újra elkészítem a saját leírásom alapján és javítom, ha hibát találok benne.

Címkefelhő

édesség (48),tojás (34),hús (27),vaj (26),kamratöltögetés (26),gasztroajándék (24),paradicsom (19),fokhagyma (19),egytálétel (19),tej (17),citrom (17),méz (16),leves (16),hagyma (15),tejföl (13),liszt (13),cukor (13),élesztő (12),fagyasztható (12),sajt (12),szerecsendió (11),paprika (10),vanília (10),környezetbarátság (10),dió (9),tejszín (9),vegyszer (9),keksz (8),bors (8),lecsó (8),tészta (8),köret (7),hőkezelés (7),alma (7),kókusz (7),sósság (6),gyömbér (6),citromsav (6),levendula (6),palacsinta (6),fürjtojás (6),fekete bors (6),kenyér (6),sütőtök (6),aszalás (6),káposzta (6),túró (6),gomba (6),porcukor (5),gyerekkézzel készíthető (5),rizs (5),takarítás (5),zsír (5),tojásfehérje (5),meggy (5),kakaó (5),csokoládé (5),babérlevél (5),római tál (5),cukkini (5),sajtkészítés (5),nagydobosi sütőtök (5),olaj (5),krumpli (5),olivaolaj (5),ecet (4),mustár (4),petrezselyem (4),muffin (4),sütőpor (4),csirke (4),aszalt (4),lekvár (4),befőtt (4),mandula (4),sonka (4),szilva (4),reggeli (4),kukorica (4),kapor (4),saláta (4),metélő hagyma (3),sütemény (3),búzadara (3),virágméz (3),almaecet (3),zsálya (3),fehér bors (3),12 gabonás liszt (3),szódabikarbóna (3),kelt tészta (3),karfiol (3),alaplé (3),tojássárgája (3),öregtészta (3),kakaópor (3),kuszkusz (3),vodka (3),kaukázusi kefir (3),sárgabarack (3),mángold (3),kaukázusi kefirgomba (3),piskóta (3),hűteni kell (3),csirkemell (3),melegszendvics (3),aszalógép (3),gyöngytyúk (3),koriander (3),fahéj (3),metélőhagyma (3),rózsa (3),likőr (3),szegfűszeg (3),bulgur (2),torta (2),knorr (2),reggelire (2),rakottas (2),lilahagyma (2),uborka (2),kápia paprika (2),medvehagyma (2),tea (2),kaliforniai paprika (2),rakott étel (2),kakas (2),befőzőautomata (2),fűszerpaprika magolaj (2),mártogatós (2),mák (2),tarhonya (2),mézeskalács (2),cayenne bors (2),repceméz (2),alkohol (2),ribizli (2),téli fülőke (2),banán (2),homoki szarvasgomba (2),levesbetét (2),kudarc (2),#turbopiros (2),kecsöp (2),szendvics (2),ricotta (2),ketchup (2),narancs (2),padlizsán (2),keményítő (2),újhagyma (2),aludttej (2),őszibarack (2),kaukázusi kefírgomba (2),fűszerkeverék (2),zöldség (2),citromhéj (2),rozmaring (2),kaukázusi kefír (2),mazsola (2),vöröshagyma (2),laktózmentes (2),rétes (2),címke (2),habarás (2),marha (2),zsemlemorzsa (2),fejes káposzta (2),csicseriborsó (1),mártás (1),maradékmentés (1),szósz (1),édeskömény (1),hársfavirág (1),szezámmag (1),carbonara (1),tárkonyos fűszerecet (1),fekete retek (1),kenő (1),savanyú uborka (1),főtt hús (1),csípős fűszerpaprika pehely (1),kamilla (1),oregano (1),római kömény (1),fokhagymás ecet (1),hársfavirág méz (1),bodzavirág (1),pritamin paprika (1),nokedli (1),cérnametélt (1),rántott (1),húsleves (1),juhsajt (1),lasagne (1),köménymag (1),savanyúság (1),kávé (1),linzer (1),aprósütemény (1),tarkedli (1),besamell (1),margarin (1),kardamom (1),dzsemfix (1),dzsem (1),spárga (1),csillag ánizs (1),citromlé (1),magyar kajszi (1),Gönci (1),mandarin (1),fehér rum (1),habcsók (1),öreg tészta (1),almahéj (1),borsikafű (1),almakompót (1),reszelt alma (1),majonéz (1),fritőz (1),csirkeszárny (1),nyárs (1),pogácsa (1),ricottaédesség (1),brownie (1),kolbász (1),pizza (1),levesgyöngy (1),kruton (1),kenyérkocka (1),kalács (1),krémleves (1),abálás (1),galuska (1),sztrapacska (1),nudli (1),gnocci (1),grill fűszerkeverék (1),bánkúti liszt (1),körte (1),teavaj (1),sikér (1),puding (1),nutella (1),teljeskiőrlésű búzaliszt (1),szűzérme (1),sertés (1),szegfűbors (1),panírozás (1),csokimáz (1),karaj (1),bab (1),cukordrazsé (1),dekorcukor (1),bejgli (1),tarja (1),sonka (1),rózsaecet (1),virsli (1),pörkölt (1),kesudió (1),kecsketej (1),mosdókenőcs (1),bulikaja (1),hamburger (1),linzertészta (1),sárgadinnye (1),salátacentrifuga (1),teljes kiőrlésű búzaliszt (1),füge (1),arcpakolás (1),gyógynövény (1),citromsav (1),őszibarack (1),oldalas (1),rántás (1),velőscsont (1),gluténmentes (1),kávézacc (1),sonkalé (1),főzelék (1),tejsavó (1),ceruzaelem (1),bab (1),karácsony (1),zserbó (1),cseresznye (1),kacsazsír (1),vaníliás cukor (1),lepény (1),kocsonya (1),tejvaj (1),meggymag (1),mogyoróvaj (1),zöldségmix (1),jamaikai rumarom (1),juhtúró (1),oliva (1),tökmag (1),Téli parázs (1),póréhagyma (1),zöldborsó (1),póréhagyma (1),vaníliáscukor (1),brokkoli (1),curry (1),csontleves (1),churros (1),kenyérre kenhető (1),cseresznyemag (1),himalája só (1),mártás (1),pritamin paprika (1),szörp (1),limonádé (1),sütinyomó (1), kókusz (1),betűtészta (1),zeller (1),áfonya (1),rózsaszirom (1),csuhé (1),akácméz (1),szeder (1),jamaikai rum aroma (1),marcipán (1),hársfavirágméz (1),gyógytea (1),kukoricahaj (1),kukoricadara (1),hársfa (1),(1)

Utolsó kommentek