Nagyon szeretem ezt a süteményt, hamar elkészül, de a legfinomabb mégis csak másnap lesz. Érdemes megvárni, vagy késő este készíteni és csak reggel megszelni. Lehet egyben is sütni és kis muffin adagokban.
Kókuszos almás sütemény
Diákcsemege hőkezelése tálalás előtt
A vendégváráshoz férjem diákcsemegét szeretett volna vásárolni, de a korábbi nem túl jó tapasztalataim miatt arra kértem, hogy ne kész diákcsemegét vegyünk, hanem sorolja fel, milyen magvakat szeretne és én készítek neki otthon egy keveréket. Sótlan kesudiót, bokormogyorót, mandulát és mazsolát vettem külön-külön csomagolva. Hőkezelt dióm még volt itthon.
Blansírozott mandula
A mandulát felhasználás előtt meg kellett tisztítanom a vékony, barna héjától. Évekkel ezelőtt egyszer már megpróbáltam ezt és akkor jöttem rá, hogy ez nagyon könnyű feladat, de legtöbbször én is a kényelmes, teljesen tiszta mandulabelet szoktam vásárolni. Most viszont nem kaptam olyat, de lehet ezentúl nem is keresem a polcokon. Tényleg egyszerű otthon megpucolni, ráadásul a hőkezelés miatt egyből tiszta alapanyagot is nyerek vele.
Levendulás kókuszgolyók
Ez egy sütés nélküli, de tálalás előtt hűtést igénylő sütemény. Kókusztejporból készíttettem a gyerekekkel, viszont a levendulaszirupot és a blansírozott mandulát előkészítettem nekik. Leírtam nekik a készítés menetét, ez alapján önállóan el tudták készíteni maguknak.