A húskrémhez legtöbbször húslevesben főtt húst szoktam használni. Most épp gyöngytyúklevest főztem, az ebből megmaradt hús adta az ötletet a reggeli kenőhöz.
Megfőztem a tojásokat, a főtt húst leszedegettem a csontról. A hozzávalókat egy késes aprítóba tettem, majd ezzel krémesre pürésítettem. A mustárral, sóval, borssal óvatosan ízesítettem, hogy egyik se legyen eltúlozva. Annyi tejfölt tettem csak bele a végén, hogy kenyérre kenhetővé váljon. Pirítós kenyérrel, bármilyen szezonális zöldséggel kiegészítve lehet tálalni.
Hozzávalók:
- 4 db főtt tojás
- 1 adag főtt hús (kb. 20 dkg)
- 4 db savanyú uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1-3 teáskanál mustár
- 1 csapott mokkáskanál só
- fehérbors
- 1-4 evőkanál tejföl
Felhasználási javaslat:
- Kikapart kifli belsejébe tölteni, sajttal megszórni és melegszendvicsként megsütni.
- Melegszendvics tetejére paradicsomkarikát, fürjtojást sütni.