Ez egy láncfőzés eredménye, de önállóan is megállja a helyét, ha friss lecsóval készíteném. Most volt egy adag lecsós maradékom, amiben tegnap kakascombokat sütöttem római tálban. Ez alkalommal egy üveg lecsóban sütöttem a combokat. A combok elfogytak, a sűrű lecsó megmaradt, amit pürésítettem felhasználás előtt.
A frissen készített házi tarhonyát teflonban megpirítottam, sóztam és hideg vízzel felöntve félkészre főztem.
Ráöntöttem a lecsós pürét, annyi vizet, amennyit még igénylet és tovább főztem a tarhonyát, immár a kulimászban.
Felvágtam egy arasznyi lángolt kolbászt karikára, a forró tarhonyába tettem és jól átsütöttem. Sokszor megkavartam, hogy ne égjen le. Végig fedő alatt főztem. A végén a fedőt rajta hagytam, még néhányszor átforgattam hűlés közben.
Hozzávalók:
- tarhonya 4 tojásból
- só
- 2 dl kész lecsó lepürésítve
- egy arasz lángolt kolbász
- víz