A megpucolt fürjtojások egy továbbfűszerezett kecsöpös pácba kerülnek jó néhány napra. Már a készítést követően elkezdem kóstolgatni, ami csak akkor ér véget, amikor kiürül az üveg. Minden nap más íz fogad. Izgalmas kaland.
Kecsöpös pácolt fürjtojás
Mézes citrompép
A karantén idején felvásárolt és megmaradt citromokat ideje volt már feldolgozni. Csak néhány szem árválkodott a gyümölcsös tálba, ezért nem is vettem elő semmilyen gépet hozzá.
Mézes gyömbér
Nem győzöm a konyhai teendőket, mindig találok újabb és újabb feladatokat a konyhapult körül vagy a kertben. Most leltem rá egy kis darab gyömbérre, amit még jópár hónapja, a karantén idején vásároltam azért, hogy legyen itthon belőle. Télen rendszeresen készítek gyömbéres, mézes, citromos hársfateát, leginkább ehhez tartok itthon gyömbért. Az idő közben felmelegedett, a teafőzés helyett a szörpök, limonádék készítése volt előtérben, ezért a gyömbér megmaradt. Az egyiket, ami kihajtott, elültettem, de a másikat ma megpucoltam és mézben tettem el.