A húskrémhez legtöbbször húslevesben főtt húst szoktam használni. Most épp gyöngytyúklevest főztem, az ebből megmaradt hús adta az ötletet a reggeli kenőhöz. 

Megfőztem a tojásokat, a főtt húst leszedegettem a  csontról. A hozzávalókat egy késes aprítóba tettem, majd ezzel krémesre pürésítettem. A mustárral, sóval, borssal óvatosan ízesítettem, hogy egyik se legyen eltúlozva. Annyi tejfölt tettem csak bele a végén, hogy kenyérre kenhetővé váljon. Pirítós kenyérrel, bármilyen szezonális zöldséggel kiegészítve lehet tálalni. 

Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • 1 adag főtt hús (kb. 20 dkg)
  • 4 db savanyú uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-3 teáskanál mustár
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • fehérbors
  • 1-4 evőkanál tejföl

Felhasználási javaslat:

  • Kikapart kifli belsejébe tölteni, sajttal megszórni és melegszendvicsként megsütni.
  • Melegszendvics tetejére paradicsomkarikát, fürjtojást sütni.