A banánfagyasztással párhuzamosan a már elég érett részekből készítettem palacsinta tésztát, majd az elektoromos palacsinta sütő lapján korongokat sütöttem belőle. Így kevésbé szagos és nem ég le.
A banánokat, tojásokat, cukrot, vanília őrleményt, sót, sütőport kézi mixerrel összekevertem. Hozzákevertem a lisztet, így egy sűrű, csomómentes masszát kaptam. Apránként felhígítottam tejjel.
Kb. fél órát pihentettem a tésztát, ettől ismét egy kicsit sűrűbbé vált.
Elektromos palacsintasütőn nem teljes fokozaton (kb. 80%) sütöttem meg 4x1 szószos kanálnyi tésztából öntött korongokat. Széles szilikonos lapáttal forgattam meg a palacsintákat.
Ömagában is finom további feltét, szósz, hab nélkül is.
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 2 db L-es tojás
- 80 g kristálycukor
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 csipet só
- 1 zacskó sütőpor
- 250 gramm kenyérliszt
- 3 dl tej