A banánfagyasztással párhuzamosan a már elég érett részekből készítettem palacsinta tésztát, majd az elektoromos palacsinta sütő lapján korongokat sütöttem belőle. Így kevésbé szagos és nem ég le.

 

A banánokat, tojásokat, cukrot, vanília őrleményt, sót, sütőport kézi mixerrel összekevertem. Hozzákevertem a lisztet, így egy sűrű, csomómentes masszát kaptam. Apránként felhígítottam tejjel. 

Kb. fél órát pihentettem a tésztát, ettől ismét egy kicsit sűrűbbé vált.

Elektromos palacsintasütőn nem teljes fokozaton (kb. 80%) sütöttem meg 4x1  szószos kanálnyi tésztából öntött korongokat. Széles szilikonos lapáttal forgattam meg a palacsintákat.

Ömagában is finom további feltét, szósz, hab nélkül is.

Hozzávalók:

  • 2 db érett banán
  • 2 db L-es tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 csipet só
  • 1 zacskó sütőpor
  • 250 gramm kenyérliszt
  • 3 dl tej