Maradékmentés. A hagymával, sóval bepácolt rántott cukkini végével nem birkóztam meg, mert eluntam a panírozást. Az ebből maradt sós, hagymás cukkínit használtam fel egy bolti zacskós carbonara szósszal és szintén a hűtőben maradt bulgurral.
A sós hagymás pácból kiszedtem a cukkíni karikákat, ezeket kisebb darabokra vágtam.
Teflonban vajat melegítettem, erre tettem a sóban pácolt hagymát (ha nagyon sós, le lehet öblíteni előtte). Megpároltam a hagymát, rátettem a cukkini darabokat és azt is megpároltam.
Fűszereztem borssal, szerecsendióval és fokhagymával.
Amikor elkészült, a carbonara szószos zacskón lévő ajánlás szerint tejjel elkevertem a port, majd ráöntöttem a zöldségekre. Mikor besűrűsödött, néhány kanál bulgurral elkevertem.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál teavaj
- 1 fej hagyma
- cukkini
- só, ha nem sózott alapanyagokból dolgozunk
- őrölt bors
- fokhagyma
- szerecsendió
- 1 zacskó carbonara szósz
- tej (kb 3 dl)
- bulgur vagy rizs vagy kuszkusz