Maradékmentés. A hagymával, sóval bepácolt rántott cukkini végével nem birkóztam meg, mert eluntam a panírozást. Az ebből maradt sós, hagymás cukkínit használtam fel egy bolti zacskós carbonara szósszal és szintén a hűtőben maradt bulgurral.

 

A sós hagymás pácból kiszedtem a cukkíni karikákat, ezeket kisebb darabokra vágtam.

Teflonban vajat melegítettem, erre tettem a sóban pácolt hagymát (ha nagyon sós, le lehet öblíteni előtte). Megpároltam a hagymát, rátettem a cukkini darabokat és azt is megpároltam.

Fűszereztem borssal, szerecsendióval és fokhagymával.

Amikor elkészült, a carbonara szószos zacskón lévő ajánlás szerint tejjel elkevertem a port, majd ráöntöttem a zöldségekre. Mikor besűrűsödött, néhány kanál bulgurral elkevertem.

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál teavaj
  • 1 fej hagyma
  • cukkini
  • só, ha nem sózott alapanyagokból dolgozunk
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 zacskó carbonara szósz
  • tej (kb 3 dl)
  • bulgur vagy rizs vagy kuszkusz