Nagyon gyorsan kellett valamit készíteni 4 db csirkecombból. A kamrában találtam 1 db 400 g-os üveg Knorr mézes-mustáros szószt, a fagyasztóban volt 450 g zöldségmix, továbbá a gyorsaság hovatovábbja is még rendelkezésre állt, a kuszkusz. Kifejezetten nem kedvelem az üveges szószokat, nem is én vettem ezt a "vésztartalékot" sem, de most annyira ízlett, ami elkészült, hogy megörökítem magamnak, mert így tényleg érdemes tartani 1-1 üveggel ilyen szószt a kamrában.

 

A csirkecombokat a rajta lévő bőrel kockára vágtam, a csontról így lecsontoztam a húst. A csontokat és a hűtőben korábban eltett fagyasztott csirkeszívvel egy alaplevet tettem oda 2 l vízzel.

A vajat megolvasztottam és rátettem a húst, jól átpirítottam.

Egy másik edényben vajon megpároltam a fagyasztott zödséget.

Amikor a hús már majdnem teljesen megsült a vajon, hozzátettem annyi zöldséget, hogy színes legyen, de tulajdonképpen elbírta volna az egész zöldség mennyiséget is.

Ráöntöttem a szószt, ekkor derült ki számomra, hogy abban is bébirépa van, éreztem, hogy jó úton járok.

Összeforraltam és egy kevés koriander magot szórtam még a szószba.

Közben a kuszkuszt leforráztam.

Hozzávalók:

hús knorr méz mustár koriander kuszkusz zöldségmix
Knorr 400 g mézes-mustáros szósz

hús knorr méz mustár koriander kuszkusz zöldségmix
Fevita gyorsfagyasztott bébirépás zöldségkeverék