Nagyon gyorsan kellett valamit készíteni 4 db csirkecombból. A kamrában találtam 1 db 400 g-os üveg Knorr mézes-mustáros szószt, a fagyasztóban volt 450 g zöldségmix, továbbá a gyorsaság hovatovábbja is még rendelkezésre állt, a kuszkusz. Kifejezetten nem kedvelem az üveges szószokat, nem is én vettem ezt a "vésztartalékot" sem, de most annyira ízlett, ami elkészült, hogy megörökítem magamnak, mert így tényleg érdemes tartani 1-1 üveggel ilyen szószt a kamrában.
A csirkecombokat a rajta lévő bőrel kockára vágtam, a csontról így lecsontoztam a húst. A csontokat és a hűtőben korábban eltett fagyasztott csirkeszívvel egy alaplevet tettem oda 2 l vízzel.
A vajat megolvasztottam és rátettem a húst, jól átpirítottam.
Egy másik edényben vajon megpároltam a fagyasztott zödséget.
Amikor a hús már majdnem teljesen megsült a vajon, hozzátettem annyi zöldséget, hogy színes legyen, de tulajdonképpen elbírta volna az egész zöldség mennyiséget is.
Ráöntöttem a szószt, ekkor derült ki számomra, hogy abban is bébirépa van, éreztem, hogy jó úton járok.
Összeforraltam és egy kevés koriander magot szórtam még a szószba.
Közben a kuszkuszt leforráztam.
Hozzávalók:
- 2 teáskanál vaj
- 4 db csirkecomb
- 1 csomag 450 g Fevita bébirépás fagyasztott zöldségmix
- 1 üveg 400 g Knorr mézes-mustáros szósz
- koriander mag
- kuszkusz