Nyáron a Megyeri úton a Limes éttermében ettem először kuszkuszt köretként. Nagyon ízlett. Jó, bevallom, időnként új ízek kipróbálásában kicsit későn érő típus vagyok. Azóta érdekelt, hogyan tudnám ezt otthon is elkészíteni. A HÍD ABC-ben találan 200 grammos kiszerelésű kuszkuszt, amin ugyan nem volt elkészítési útmutató, de találtam egy igazán egyszerű módszert.
Egy kerámia tálat kellett elővennem, beleöntöttem a száraz kuszkuszt. Vizet forraltam, kimértem annyi vizet, amennyi a kuszkusz volt, majd ráöntöttem a kuszkuszra és elkevertem. Egy fóliával letakartam az edény tetejét légmentesen, majd amíg megsült a hús, hagytam párolódni. Tálalás előtt elkevertem benne egy kis vajat, majd megsóztam.
*****
Hozzávalók:
- 200 gramm kuszkusz (kimérve egy bögrébe)
- annyi forróvíz, amennyi a kuszkusz
- 1-2 teáskanál puha vaj
- só
*****
Felhasználás:
- Tejszínben párolt szűzérme köretének
- Zsírban rántott hús köretének