A mandulát felhasználás előtt meg kellett tisztítanom a vékony, barna héjától. Évekkel ezelőtt egyszer már megpróbáltam ezt és akkor jöttem rá, hogy ez nagyon könnyű feladat, de legtöbbször én is a kényelmes, teljesen tiszta mandulabelet szoktam vásárolni. Most viszont nem kaptam olyat, de lehet ezentúl nem is keresem a polcokon. Tényleg egyszerű otthon megpucolni, ráadásul a hőkezelés miatt egyből tiszta alapanyagot is nyerek vele.

 

Vizet forraltam egy kis edénybe. Épp csak annyit, hogy a mandulákat majd ellepje.

Beletettem a mandulákat a forró vízbe. Megvártam, hogy a víz felforrjon, majd a vizet leöntöttem róla és hideg vízzel leöblítettem.

A fehér mandulamagokat a héjából egyszerűen ki lehet puttyogtatni, majd tálcára kell tenni, hogy megszáradjon. 

*****

Hozzávalók:

  • mandula
  • víz

*****

Mandula mag

 

Tisztított mandulabél

A héjmaradék

Felhasználása: