Nagyon szeretem ezt a süteményt, hamar elkészül, de a legfinomabb mégis csak másnap lesz. Érdemes megvárni, vagy késő este készíteni és csak reggel megszelni. Lehet egyben is sütni és kis muffin adagokban.

 

A puha vajat és a cukrot habosra keverem, majd egyenként hozzáadok egy-egy egész tojást és azokkal is alaposan elkeverem.

A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket külön egy tálba összemérem és alaposan átkeverem, majd a krémes masszához keverem.

A legvégén belekeverem a kockára vágott almadarabkákat.

Sütés légkeveréssel, 180 fokon 40 percig. Előmelegítés nem szükséges.

Tűpróbát érdemes végezni a sütés végén, ha ragad a tészta, akkor még muszáj tovább sütni. Ha ekkor a teteje már kellően megsült, akkor le kell fedni sütőpapírral és úgy kell még 5-10 percig igény szering sütni.

Ha nem papírral bélelt tepsibe sütöm, akkor a vajazott tepsi aljára kókuszreszeléket szórok, ami kellemesen rásül az aljára.

Régen úgy írtam le ezt a süteményt a receptes könyvembe, hogy lehet mandulát, csokit szórni a tetejére sütés előtt még, de ezt nem igazán próbáltam ki, mert ezek ritkán vannak a kamrában. Ez a recept legtöbbször az alma felhasználás sürgőssé válása miatt szokott bekövetkezni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 + 1 + 1 tojás (egyenként adagoljuka  tésztához)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kókusz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kockára vágott alma (lehet több is)
  • kókusz a vajazott sütőforma beszórásához