Régen nagyon finom brokkoli krémleveseket főztem, aztán sorozatban többször nem sikerült olyan finomra, felhagytam vele, de ismét rám tört a zöldet ehetnék. Nem sok zöld van, amit szeretek, de a brokkolit így krémlevesnek kifejezetten kedvelem. Ebben a receptben nem kellett se tejszínt, se tejfölt használnom.

 

Oliva olajat azért használtam, mert volt egy kis maradék olajam (oliva olajban eltett fetás olivabogyók alól), különben vajat tettem volna a hagyma alá. A hagymát apró kockára vágtam, megfuttattam az olajon. Egy kis vizet is öntöttem alá, mielőtt megpirult volna. Erre tettem a nagyon apróra vágott krumplit, hogy minél hamarabb megfőjön. Kicsit átforgattam, megsóztam, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Ekkore tettem hozzá 1 teákanál fűszerkeveréket. Mivel párhuzamosan karfiolt is főztem, igazából annak a főzővizét használtam a felöntéshez.

Egy ideig főztem a krumplit, majd beletettem a rózsáira szedett brokkolit. Puhára főztem, majd botmixerrel pürésítettem. 

Hozzávalók:

  • 1-2 teáskanál vaj vagy olivaolaj
  • 1 hagyma
  • 3-4 szem krumpli
  • csapott teáskanál só
  • 1 fej brokkoli