Nálunk most van a káposzta beszerzések ideje, akár fejes káposztáké, akár már gyalult káposztaként. Ehhez gyűjtöttem recepeket, így kaptam ezt az ötletet is Hajnitól.
Hajni szerint ezt a receptet a legjobb bográcsban elkészíteni.
A bogrács aljára szalonnából olvasztott zsírra kell tenni 4 fej kockára vágott hagymát (ekkor én meg is szoktam sózni, hogy a hagyma könnyebben szétfőjön).
Fèl kiló sertès comb vagy lapocka szintén kockára vágva kerül a forró hagymára, fehéredésig kavargatva pirítjuk, majd ha elfőtte a saját levét, még felöntjük kevés vízzel és félig megfőzzük . Erre teszünk 1 kg gyalult (vagy laskára vágott) édes káposztát, 3 dl paradicsomlével felöntjük és fél kiló kockára, csíkokra vagy épp karikára vágott zöldpaprikát is hozzá adunk és készre főzzük. Ízlés szerint a zöldségekkel egy időben sózzuk.