A megpucolt fürjtojások egy továbbfűszerezett kecsöpös pácba kerülnek jó néhány napra. Már a készítést követően elkezdem kóstolgatni, ami csak akkor ér véget, amikor kiürül az üveg. Minden nap más íz fogad. Izgalmas kaland.
A fűszereket egy tálban összekevertem. A tojásokat beletettem egy 720 ml-es üvegbe. Ráöntöttem a pácot, majd lezártam és többször jól összezártam. Hűtőszekrényben kell érlelni, 1-2 nap múlva már finom csemege lesz belőle.
Hozzávalók:
- fürjtojások (kb. 40 db)
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- 2 teáskanál csípős paprika pehely (Paprika Molnár)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál fokhagymás ecet
- 0,5 dl olívaolaj
- 5-8 evőkanál kecsöp (így is készülhet a kecsöp)