A megpucolt fürjtojások egy továbbfűszerezett kecsöpös pácba kerülnek jó néhány napra. Már a készítést követően elkezdem kóstolgatni, ami csak akkor ér véget, amikor kiürül az üveg. Minden nap más íz fogad. Izgalmas kaland.

 

A fűszereket egy tálban összekevertem. A tojásokat beletettem egy 720 ml-es üvegbe. Ráöntöttem a pácot, majd lezártam és többször jól összezártam.  Hűtőszekrényben kell érlelni, 1-2 nap múlva már finom csemege lesz belőle.

Hozzávalók:

  • fürjtojások (kb. 40 db)
  • 2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál csípős paprika pehely (Paprika Molnár)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál fokhagymás ecet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5-8 evőkanál kecsöp (így is készülhet a kecsöp)
fürjtojás fokhagyma csípős fűszerpaprika pehely fokhagymás ecet petrezselyem olivaolaj kecsöp ketchup paradicsom hűteni kell
Pácolt kecsöpös fürjtojás