Hideg április van, folyton fázom. Tavaly ilyenkor már sokat voltunk a kertben, idén még ki sem dugtam az orrom. Olyan vagyok, mint a Süsü, a sárkányban a király, folyton fázom, hú de hideg van! Gyors, meleg ételekre vágyom, ezért a melegszendvics forró teával egy vágyálom beteljesülése lett. Vacsorára az eégsz napi fázás után, reggelire pedig azért, hogy ne fázzak ebédig.

 

A hidegre való tekintettel 250 fokra, felső rács fűtésra bekapcsoltam a sütőt. A sütőből kivettem a rácsot még bekapcsolás előtt, hogy rá tudjam tenni a megkent szendvicseket.

A gyorsaság miatt késes aprítót használtam a melegszendvics krém elkészítésére, de ha vendégeknek készíteném és lenne időm, akkor a hagymát nem tenném bele, hanem szépen karikára vágnám és csak a végén keverném bele a masszába. Házi használatra viszont éppen megfelelt így is.

A késes aprító táljába beletettem a sajtkrémet, tejfölt, mustárt, az újhagymát egészben, a szeletelt gépsonkát vagy a kockára vágott házi sonkát, frissen őrölt borssal megfűszereztem és mindezt a késsel összevágattam.

Nem lett pempős, épp csak egy egynemű masszává vált. Karikára vágott bagett szeletekre kentem 1-1 púpos evőkanálnyit belőle.

A sütő rácsára tettem a szendvicseket, alá egy papírral bélelt üres tepsit tettem, hogy a lepotyogó krémet, morzsát ne kelljen a sütőből kisikálnom.

10 percig sütöttem.

Hozzávalók 1  bagetthez:

  • 1 bagett
  • 1 tömlős krémsajt (100 g)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15-20 dkg gépsonka vagy házi, füstölt sonka
  • 3 szál újhagyma zöld levelével együtt
  • bors
Melegszendvics, a krém aprítógéppel készült