A fejes káposzta aprítása, dinsztelése elég sok mosogatnivalóval jár, ezért ha nekifogok, akkor a frissen tervezett étel mellett a fagyasztóba is teszek konyhakész dinsztelt, édes, fejes káposztát.
A frissen elkészített dinsztelt, édes, fejes káposztát 2 dl-es lapos műanyag dobozba teszem és fakanállal jól lenyomkodom, hogy minél kevesebb levegő maradjon körülötte. Azért érdemes laposan lefagyasztani, mert lehet, hogy csak egy személy számára olvasztok ki belőle tálalás előtt. Ekkor kiveszem a műanyag edényből, éles késsel levágok belőle egy darabot, a többit azonnal visszazárom a dobozba és visszateszem a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivett káposztát lehetőleg kislábosban, gázon átforrósítom, majd a frissen kifőzött tésztára borítom, azzal is átforgatom és úgy tálalom.
*****
Hozzávalók:
- dinsztelt, édes, fejes káposzta
- fagyasztásra alkalmas lapos, fedeles edény
*****
Felhasználása:
- Édes káposztás tészta
- Borsos káposztás tészta