Ez a recept még kipróbálásra vár. Vodkával és zöld héjú citrom helyett Meyer-citrommal fogom először elkészíteni.

 

Hozzávalók:

10 citrom,

2 zöldcitrom,

1,5 liter vodka,

1,5 kg cukor,

1,5 kg víz

Elkészítés: 10 szépen fejlett, alaposan megmosott és papírtörlővel megszárítgatott citromot és 2 hasonló tisztítókúrán átesett zöldcitromot a krumplihámozó-késemmel vékonyan megpucolok.

Aztán a sárga és zöld vékonyságokat beleszórom egy nagy befőttes üvegbe, rájuk öntök 1.5 liter vodkát, majd kb. 1 hétig hagyom állni az egészet.

Ezalatt az idő alatt megtörténik a csoda: az illatos héjdarabkákból minden finom aroma és csodálatos színanyag beleoldódik az eredetileg semleges ízű, unalmasan átlátszó alkoholba.

Aztán amikor épp van egy kis időm, akkor leszűröm a citromos vodkát és 1.5 kiló cukorból 1.5 liter vízzel összemelegített, de már langyosra hűlt sziruppal összekeverem.