Nem fűzök túl sok reményt a mostani padlizsánsütés próbálkozásomhoz, mert van közte már túl öreg, kifakult is, van egy kissé puha is és persze a két legkisebb az, ami érdemben jókor van jó helyen. Nem baj, a kertünkben ennyi és így termett, tegnap a vihar előtt leszedtem, most pedig héjában megsütöm és várom, milyenek lesznek a tapasztalataim a különböző korú sült padlizsánok ízeiben.

 

A sütőt 200 fokosra előmelegítettem.

A legnagyobb sütőtálcát vettem elő, aminek van 2-3 cm-es pereme, hogy ha esetleg kifolyna a levük, ne a sütőbe folyjon bele. Ezen okból papírral is kibéleltem a tepsit. Súroltam én már ezt a tepsit és a sütő belsejét is padlizsánsütés után... nem jó móka.

Mivel a mosogatógépembe befér a tepsi sütőrácsa és azért mégis csak jó, ha kifolyik sütés közben a padlizsánok esetleg keserű leve, ezért a tepsire rátettem a sütőrácsot. A sütőtálca a sütőbe így is behelyezhető, rács nélkül a sütő oldalán lévő bordák megtartják.

A padlizsánokat villával megszúrkáltam és a rácsra tettem.

Az előmelegített sütőbe tettem a padlizsánokat 30 percre 200 fokra.

Ezután 20 percig 250 fokon sütöttem őket.

Ezután óvatosan kivettem az egész tepsitornyot és kitettem hűlni egy biztonságos helyre.

Minden padlizsánnak megvágtam a héját, majd a vágott felével lefelé fordítottam a rácson, hogy a levét kiengedje.

Megvártam, hogy kihűljön.

*****

Hozzávalók:

  • padlizsán
  • sütőpapírra bélelt tepsi
  • sütőrács
  • villanysütő

*****

padlizsán
Padlizsánok sütés után

Felhasználása: