Első próbálkozás. Most sül.

 

Csokoládé és vaj együttes olvasztása:

Veszek két különböző méretű, de egymásba illő edényt. Az alsóba forró vizet öntök, a felsőbe teszem a vajat és a csokoládékockákat. A felső edénynek a talpa alig érjen a forró vízbe. A víz semmiképpen se folyjon bele a felső edénybe. A vajat és a csokoládét simára olvasztom.

A többi hozzávalót egy keverőtálba tettem, majd géppel simára keverem. (Eredetileg a cukrot és a tojást habosra kellett volna keverni, majd beletenni a lisztet.)

A nem túl forró, olvasztott csokoládékrémet hozzákevertem a lisztes masszához. 

Egy szilikonos sütőpapírral bélelt mélyebb tepsibe öntöttem a csokoládés masszát.

Összekevertem a ricottás krémet, ezt a tetejére öntöttem a masszának.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem 30 percig.

Hozzávalók a csokis részhez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 db L méretű tojás
  • 15 dkg teavaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 tábla szerencsi tejcsokoládés tortabevonó

Ricottás krém hozzávalói:

  • 50 dkg ricotta
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 2 db L méretű tojás
Ricottás brownie sütés után