Első próbálkozás. Most sül.
Csokoládé és vaj együttes olvasztása:
Veszek két különböző méretű, de egymásba illő edényt. Az alsóba forró vizet öntök, a felsőbe teszem a vajat és a csokoládékockákat. A felső edénynek a talpa alig érjen a forró vízbe. A víz semmiképpen se folyjon bele a felső edénybe. A vajat és a csokoládét simára olvasztom.
A többi hozzávalót egy keverőtálba tettem, majd géppel simára keverem. (Eredetileg a cukrot és a tojást habosra kellett volna keverni, majd beletenni a lisztet.)
A nem túl forró, olvasztott csokoládékrémet hozzákevertem a lisztes masszához.
Egy szilikonos sütőpapírral bélelt mélyebb tepsibe öntöttem a csokoládés masszát.
Összekevertem a ricottás krémet, ezt a tetejére öntöttem a masszának.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem 30 percig.
Hozzávalók a csokis részhez:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 db L méretű tojás
- 15 dkg teavaj
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 tábla szerencsi tejcsokoládés tortabevonó
Ricottás krém hozzávalói:
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 2 db L méretű tojás
