A tegnap kapott téli fülőkéből pirítós kenyérre kenhető krémet gondoltam készíteni, de végül győzött az éhség és csak egy nagyon finom rátét lett rá mixerelés nélkül.

 

A vajon az összeaprított vöröshagymát megpároltam, majd rátettem a téli fülőke kalapjait. Mivel nekem a gomba száraz tapintású volt, nem volt nyálkás és szennyezett, ezért sem nem mostam, sem nem vagdostam fel kisebb darabokra, pont úgy tettem rá, ahogy a levágás után épen maradtak a gombafejek. 

A hagymát sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, mielőtt rátettem a gomba kalapjait. Jól átforgattam, majd néhány perc múlva még szárított petrezselyem levelet is tettem rá.

Végül addig sütöttem, amíg a kalapok megfonnyadtak (5-8 perc). Házi készítésű kovászos kenyér szeletekre tettem jó vastagon és így szendvicsként ettem reggelire. A kovászos kenyeret a szomszédasszonyom sütötte, tőle kaptam ajándékba. 

Hozzávalók:

  • vaj
  • vöröshagyma (esetleg póréhagyma)
  • bors
  • szerecsendió
  • téli ülőke kalapja (csak a kalap!)
  • petrezselyem
  • testes kovászos kenyér szeletek