A tegnap kapott téli fülőkéből pirítós kenyérre kenhető krémet gondoltam készíteni, de végül győzött az éhség és csak egy nagyon finom rátét lett rá mixerelés nélkül.
A vajon az összeaprított vöröshagymát megpároltam, majd rátettem a téli fülőke kalapjait. Mivel nekem a gomba száraz tapintású volt, nem volt nyálkás és szennyezett, ezért sem nem mostam, sem nem vagdostam fel kisebb darabokra, pont úgy tettem rá, ahogy a levágás után épen maradtak a gombafejek.
A hagymát sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, mielőtt rátettem a gomba kalapjait. Jól átforgattam, majd néhány perc múlva még szárított petrezselyem levelet is tettem rá.
Végül addig sütöttem, amíg a kalapok megfonnyadtak (5-8 perc). Házi készítésű kovászos kenyér szeletekre tettem jó vastagon és így szendvicsként ettem reggelire. A kovászos kenyeret a szomszédasszonyom sütötte, tőle kaptam ajándékba.
Hozzávalók:
- vaj
- vöröshagyma (esetleg póréhagyma)
- só
- bors
- szerecsendió
- téli ülőke kalapja (csak a kalap!)
- petrezselyem
- testes kovászos kenyér szeletek