Leginkább nyári, hétvégi reggeli ötlet a tojáskrém, amikor van idő elkészíteni és frissen el is fogyasztani. 

 

A tojásokat megfőzöm, megpucolom és a sárgáját külön szedem. A főtt fehérjét apróra vagdosom.

A sárgáját kikeverem puha vajjal, fűszerezem sóval, fehér őrült borssal, metélő hagymával, vörös- vagy lilahagymával.

A fűszeres sárga krémet összekeverem az apróra vágott fehérjével, pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel, vagy épp kovászos uborkával, savanyúkkal fogyasztható.

Télen az aromás teák is jól esnek mellé. 

Érdemes tényleg csak hétvégén elkészíteni és utána visszdőlni ejtőzni.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3-5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • metélőhagyma
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • újhagyma