Az első alkalommal, mikor készítettem, nem tudtam azonnal kisütni, ezért lefagyasztottam, majd később a fagyasztóból kivéve és a forró sütőbe téve sütöttem meg. Így is nagyon finom volt.

 

A csirkemellet egyenletes vastagságúra vágtam, majd a belső feléről egy picit megütögettem, de nem fordítottam meg, hogy a külső hártyás oldala szép maradjon. A véknyítás során leeső, kisebb melldarabot is hozzá hasonló vastagságúra klopfoltam.

A húst csak felülről látható oldalán fűszereztem sóval, borssal, fokhagymával, illetve grill fűszersóval. Vigyázni kell a sóval, nekem sikerült kicsit túltolnom.

Ezután befedtem sonkával, sajttal. Legelébb a kis darabot tekertem fel, majd azt a nagy melldarab szélére tettem és arra tekertem rá a nagyobb mellehúsát, így jókora, cipó formájú tekercset kaptam.

Fóliáztam és betettem a hűtőbe dermedni.

Előkészítettem egy tepsit, szilikonos sütőpapírralkibéleltem és elővettem a saslik fapálcikákat.

A visszahűlt tekercset kivettem a hűtőből, nagyon éles késsel 1-1,5 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A szeleteket oldalukra fektettem, majd ahol véget ért a tekerés, ott megszúrtam a saslik pálcikával és felszúrtam oldalról a csigát. Egy nyársra 2-3 csiga is ráfért.

Ezután fagyasztottam.

A fagyasztóból kivéve grillfűszeres olvasztott vajjal ecsettel átkentem, mert a fagyasztott mell sütésénél tartottam attól, hogy rengeteg vizet veszít és száraz lesz.

Így sütöttem meg, a nyársakat. 180 fokos légkeveréses sütőben, míg láthatóan megsült, kb. 30-40 perc alatt.

A nem fagyasztott nyársak hamarabb elkészülnek.

Gyümölcskompóttal, pürékkel, hidegen, melegen tálalva egyaránt finom.

Hozzávalók:

  • csirkemell filé
  • bors
  • fokhagyma (por)
  • grill fűszerkeverék
  • sonkaféleség
  • sajt
  • saslik pálcika
Csirketekercs sütés előtt
csirkemell csirke hús vaj grill fűszerkeverék fokhagyma bors nyárs
Csirkemell tekercs sütés előtt