Még a farsang időszakában készítettem churrost, de csak most került elém az akkor használt hozzávalók listája. Megörökítem zet a finomságot is, mert tudom, hogy újra és újra kérni fogják a fiúk, mert ez egy fantasztikus finomság.
Egy lábasban a vizet felforraltam, majd beletettem a cukrot, a sót és a vajat és összeforraltam.
Ezután belekevertem a lisztet és addig főztem(amíg bírtam), amíg csomómentes, nagyon sűrű, gyurma szerű tésztagombóccá állt össze.
A #turbopiros keverőtáljába tettem még forrón és a keverőkarral jól átkevertettem. Eközben levegő került még a tésztába és veszít a hőjéből. Egyenként kell hozzákeverni a tojásokat a tésztához. A tészta langyos marad a keverés végére is.
Az olajat fel kell melegíteni (170 fok körül), majd nagy alakú csillag nyomófejet kell tenni a nyomózsákra.
Meg kell tölteni a nyomózsákot a masszával, majd a legjobb, ha kapunk egy kis segítséget és így egyből az olajba tudjuk nyomni a churrosokat, miközben a segítőnk megfelelő méretre vágja ollóval.
A kívánt színűre kell sütni, sülés közben akár a kétszeresükre is sülhetnek, szép formás méretűek lesznek.
Papírtörlőre érdemes szedni és utána kristálycukorba forgatni.
Annak a titkára, hogyan tapad a churros oldalára a cukor, még sajnos nem jöttem rá. Az olvasztot csoki az nagyon jól tapad :-)
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 40 g cukor
- 1/2 tk só
- 80 g vaj
- 220 g liszt
- 4 egész tojás
Sütéshez:
- olaj
- nyomózsák nagy csillag fejjel
- olló a daraboláshoz
Tálaláshoz:
- olvasztott csokoládé