Ez kedvenc lesz, mert könnyű a pác, könnyű a sütés. Azért módjával, mert az olajban sütés sok olajat kíván és könnyen megég még olajsütőben is. Vagy még rá kell jönnöm a forszára.
A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam.
A tejfölben elkevertem a tojásokat, sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát.
Egyenként beletettem a húsokat, hogy elsüllyedjenek a sűrű pácban.
Éjszakára a hűtőben pihentettem.
Másnap az olajsütőben sütöttem. Sütés előtt 12 gabonás lisztbe mártottam a tejfölből kiemelt, de a sűrű páccal bevont szeleteket, majd egyből az olajsütőbe tettem őket. Mindkét oldalát ropogós színűre sütöttem. Az olajból kiszedett húsokat papírtörlőre tettem lecsöpögtetni.
A fiaim megtanultak a napokban rizst főzni, így most ők készítik a köretet. Rizst eszünk minden mellé. Nagyon tetszik ez nekem.
Hozzávalók a páchoz:
- 2-3 csirkemell vékonyabb szeletekre vágva
- 1 nagy pohár fűrű tejföl (de a savóját sem öntöttem le róla)
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál só
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
Hozzávalók a sütéshez:
- 1-2 dl liszt
- kb. fél liter olaj