Ez kedvenc lesz, mert könnyű a pác, könnyű a sütés. Azért módjával, mert az olajban sütés sok olajat kíván és könnyen megég még olajsütőben is. Vagy még rá kell jönnöm a forszára.

 

A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam.

A tejfölben elkevertem a tojásokat, sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát.

Egyenként beletettem a húsokat, hogy elsüllyedjenek a sűrű pácban.

Éjszakára a hűtőben pihentettem.

Másnap az olajsütőben sütöttem. Sütés előtt 12 gabonás lisztbe mártottam a tejfölből kiemelt, de a sűrű páccal bevont szeleteket, majd egyből az olajsütőbe tettem őket. Mindkét oldalát ropogós színűre sütöttem. Az olajból kiszedett húsokat papírtörlőre tettem lecsöpögtetni.

A fiaim megtanultak a napokban rizst főzni, így most ők készítik a köretet. Rizst eszünk minden mellé. Nagyon tetszik ez nekem.

Hozzávalók a páchoz:

  • 2-3 csirkemell vékonyabb szeletekre vágva
  • 1 nagy pohár fűrű tejföl (de a savóját sem öntöttem le róla)
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a sütéshez:

  • 1-2 dl liszt
  • kb. fél liter olaj