Gyorsan készült ebédre, aztán vacsorára is, mert akkora sikere volt.

 

A búzadarát, lisztet, cukrot, sót kimértem egy mély, hőálló keverőtálba és összekevertem,

A sütőmargarint a mély teflon edénybe tettem és felolvasztottam, felforrósítva az edényt.

A tejet 2 bögrében a mikróba tettem 2 percre felforrósítani.

A tojásfehérjét géppel keményre vertem.

A grízes keverékre ráöntöttem a forró tejet, amit kézi habverővel simára elkevertem benne. Hozzákevertem a tojássárgáját, majd a felvert tojásfehérjét is beleforgattam.

Ráöntöttem a masszát a forró margarinra.

Szilikonos lapáttal folyamatosan kevergettem a masszát, amíg darabosra sült.

Göncről hozott, Magyar kajsziból főzött lekvárral valami iiitttteni finom.

Hozzávalók:

  • sütőmargarin (2 evőkanál)
  • 1 bögre búzadara
  • 1 bögre liszt
  • 2/3 bögre cukor
  • 1 g só
  • 2 bögre forró tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje

Tálaláshoz:

Magyar kajszi lekvár