Gyorsan készült ebédre, aztán vacsorára is, mert akkora sikere volt.
A búzadarát, lisztet, cukrot, sót kimértem egy mély, hőálló keverőtálba és összekevertem,
A sütőmargarint a mély teflon edénybe tettem és felolvasztottam, felforrósítva az edényt.
A tejet 2 bögrében a mikróba tettem 2 percre felforrósítani.
A tojásfehérjét géppel keményre vertem.
A grízes keverékre ráöntöttem a forró tejet, amit kézi habverővel simára elkevertem benne. Hozzákevertem a tojássárgáját, majd a felvert tojásfehérjét is beleforgattam.
Ráöntöttem a masszát a forró margarinra.
Szilikonos lapáttal folyamatosan kevergettem a masszát, amíg darabosra sült.
Göncről hozott, Magyar kajsziból főzött lekvárral valami iiitttteni finom.
Hozzávalók:
- sütőmargarin (2 evőkanál)
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre liszt
- 2/3 bögre cukor
- 1 g só
- 2 bögre forró tej
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
Tálaláshoz:
Magyar kajszi lekvár