A római tálban sült kakas már kétszer annyira lenyűgözött, hogy ma a fagyasztott csirkecombokkal ezt az elkészítési módot választottam.
Zöldségként az ajándékba kapott két csokor újhagyma fehér részét, és 1 üveg pucér paradicsomot adtam hozzá.
4 csirkecombot 5 percig mikroztam, hogy szétszedhető legyen, mert össze voltak fagyva.
Alulra fele hagyma, fele paradicsom került a római tál aljára.
Csirkecombok bőrös fele besózva 1 teáskanál sóval, lefelé fordítva pakolva a zöldségekre.
Tetejére a húsos vágott felük fűszerezve szárított fűszerekkel:
- 1 teáskanál só (összesen 2 került rá)
- medvehagyma
- cayenne bors
- fekete bors
- őrölt rozmaring
- borsikafű
- zsálya (kertünkből)
Legfelülre a zöldségek másik fele került.
Sütés
180 fok - 90 perc lefedve a római tálat
Ekkor fordítottam a combokat a bőrös felükkel fölfelé.
180 fok - 30 perc fedő nélkül, míg ropogós lett.
Plusz zsiradék nélkül készült.
További receptek:
https://vadoneszem.reblog.hu/kakas-java-romai-talban