A római tálban sült kakas már kétszer annyira lenyűgözött, hogy ma a fagyasztott csirkecombokkal ezt az elkészítési módot választottam.

 

Zöldségként az ajándékba kapott két csokor újhagyma fehér részét, és 1 üveg pucér paradicsomot adtam hozzá.

4 csirkecombot 5 percig mikroztam, hogy szétszedhető legyen, mert össze voltak fagyva.

Alulra fele hagyma, fele paradicsom került a római tál aljára.

Csirkecombok bőrös fele besózva 1 teáskanál sóval, lefelé fordítva pakolva a zöldségekre.

Tetejére a húsos vágott felük fűszerezve szárított fűszerekkel:

- 1 teáskanál só (összesen 2 került rá)

- medvehagyma

- cayenne bors

- fekete bors

- őrölt rozmaring

- borsikafű

- zsálya (kertünkből)

Legfelülre a zöldségek másik fele került.

Sütés

180 fok - 90 perc lefedve a római tálat

Ekkor fordítottam a combokat a bőrös felükkel fölfelé.

180 fok - 30 perc fedő nélkül, míg ropogós lett.

Plusz zsiradék nélkül készült.

csirke paradicsom hagyma cayenne bors fekete bors medvehagyma borsikafű rozmaring zsálya római tál
Római tálban sült csirke

További receptek:

https://vadoneszem.reblog.hu/kakas-java-romai-talban