Óriási ötlet, nem tudom kitől származik, de nagyszerű és finom. Direkt nem írom, hogy cukkini sztrapacska, mert igazából a sztrapacska textrúráját, annak egyediségét nem hozza. Ez egy finom, markánsabb állagú galuska, ami a kamrában kóborló, kicsit öreges cukkininek is jó feldolgozási lehetősége lehet. Íze szerintem egyáltalán nem érződik, kicsit sűrűbbre kell készíteni a tésztát a leíráso szerint, én is ezt követtem. A galuska könnyen szaggatható, könnyen fő, szép formájú lesz és finom.

 

A cukkinit géppel sajtreszelőn lereszeltem. Kicseréltem a reszelőt a késes aprítóra, sóztam, hozzáadtam a tojsát és azzal simára kevertettem. Ekkor beletettem a lisztet. Sűrű tésztát kevertem.

Forrásban lévő sós vízben kifőztem, olajat nem tettem a főzővízbe. Addig főztem, amíg feljött a víz tetejére (megkevertem a szaggatás után a vízben a galuskákat), majd megvártam míg újra felforr a víz, akkor kiszedtem és már tálaltam is.

Fagyasztható. Olajjal picit megöntöztem, hogy ne ragadjanak össze.

Ki kellene próbálni tojás nélkül is, szerintme működne.

Hozzávalók:

  • 1 rész cukkini
  • 1-2 tojás
  • 2-3 rész liszt
  • olaj a főzés után a galuskára

Felhasználás:

  • Tejszínes gombapaprikással próbáltam ki először, kitűnő!!! Ahh, imádom.

Tapasztalat:

Étkezés után egyáltalán nem éreztem azt a teltség érzetet, mint amúgy, amikor pupig zabálom magam az imádott gombás nokedlivel vagy juhtúrós galuskával, vagy épp bármivel, amit imádok.