Óriási ötlet, nem tudom kitől származik, de nagyszerű és finom. Direkt nem írom, hogy cukkini sztrapacska, mert igazából a sztrapacska textrúráját, annak egyediségét nem hozza. Ez egy finom, markánsabb állagú galuska, ami a kamrában kóborló, kicsit öreges cukkininek is jó feldolgozási lehetősége lehet. Íze szerintem egyáltalán nem érződik, kicsit sűrűbbre kell készíteni a tésztát a leíráso szerint, én is ezt követtem. A galuska könnyen szaggatható, könnyen fő, szép formájú lesz és finom.
A cukkinit géppel sajtreszelőn lereszeltem. Kicseréltem a reszelőt a késes aprítóra, sóztam, hozzáadtam a tojsát és azzal simára kevertettem. Ekkor beletettem a lisztet. Sűrű tésztát kevertem.
Forrásban lévő sós vízben kifőztem, olajat nem tettem a főzővízbe. Addig főztem, amíg feljött a víz tetejére (megkevertem a szaggatás után a vízben a galuskákat), majd megvártam míg újra felforr a víz, akkor kiszedtem és már tálaltam is.
Fagyasztható. Olajjal picit megöntöztem, hogy ne ragadjanak össze.
Ki kellene próbálni tojás nélkül is, szerintme működne.
Hozzávalók:
- 1 rész cukkini
- só
- 1-2 tojás
- 2-3 rész liszt
- olaj a főzés után a galuskára
Felhasználás:
- Tejszínes gombapaprikással próbáltam ki először, kitűnő!!! Ahh, imádom.
Tapasztalat:
Étkezés után egyáltalán nem éreztem azt a teltség érzetet, mint amúgy, amikor pupig zabálom magam az imádott gombás nokedlivel vagy juhtúrós galuskával, vagy épp bármivel, amit imádok.