Késes aprítóval készítve a süteménymassza nagyon gyorsan elkészíthető. Egyben is süthető tepsibe öntve, vagy kapszikba töltve muffinhoz is praktikus a massza.

 

A késes aprítóba tettem a hozzávalókat, homogén állagúra kevertettem a géppel, többször kézzel is átkeverve, majd a sütőformába öntöttem. Most elég híg lett a massza. 

A táblás csokoládét mikróban 600 kW-on félpercenként átkeverve megolvasztottam.

A muffin papírokat úgy töltöttem meg majdnem tele, hogy felül még kb. fél centi maradt a papírból. Ennek ellenére nem folyt ki, szépen megpúposodott a teteje.

180 fokon légkeveréssel 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. Ne legyen ragacsos.

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg reszelt cukkini (most fagyasztott volt, leve nélkül, de nem kifacsarva)
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé
  • muffinpapír

Felhasználási javaslat:

- meggyel, rumos meggyel még lehet tovább ízesíteni

cukkini csokoládé tojás édesség muffin