Késes aprítóval készítve a süteménymassza nagyon gyorsan elkészíthető. Egyben is süthető tepsibe öntve, vagy kapszikba töltve muffinhoz is praktikus a massza.
A késes aprítóba tettem a hozzávalókat, homogén állagúra kevertettem a géppel, többször kézzel is átkeverve, majd a sütőformába öntöttem. Most elég híg lett a massza.
A táblás csokoládét mikróban 600 kW-on félpercenként átkeverve megolvasztottam.
A muffin papírokat úgy töltöttem meg majdnem tele, hogy felül még kb. fél centi maradt a papírból. Ennek ellenére nem folyt ki, szépen megpúposodott a teteje.
180 fokon légkeveréssel 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. Ne legyen ragacsos.
Hozzávalók:
- 20-30 dkg reszelt cukkini (most fagyasztott volt, leve nélkül, de nem kifacsarva)
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
- muffinpapír
Felhasználási javaslat:
- meggyel, rumos meggyel még lehet tovább ízesíteni