A gyerekek látták, hogy mézből és kakaóporból készítem, korábban a nyulas kakaóporért rajongtak, bár én inkább vettem oroszlánosat (http://tutti.hu/instant-kakaok). Azt gondoltam, hogy ez a házi forró csokoládé nem fog ízleni nekik, mert a főzött tejes kakaót valamiért nem igazán szerették meg, de mégis nagy sikere lett köztük. Maguknak is el tudják készíteni, de nem esnek túlzásba, nálunk viszonylag ritkán fogyasztják reggelihez, inkább napközben készítenek belőle egy-egy bögrével, amikor nagyon megéheznek.

 

A 720 ml-es mézes üveget maximum félig töltöm mézzel, helyet hagyva a keveréshez. Ha nagyon sűrű a méz, akkor érdemes egy kicsit fölmelegíteni (nyáron napra téve, mikroban többször rövidebb ideig mikrózva vagy melegvizes lábosba állítva).

A mézre teszek 5-6 evőkanál holland kakaóport. Majdnem tele lesz az üveg, de még van annyi hely, hogy egy hosszú nyelű kanállal (fagylaltos kanál) köpülő mozdulattal néhány perc alatt összekeverjem a masszát.

Érdemes a gyerekeknek megmutatni, ahogy az üveg alján a mézben apró levegőbuborékok keletkeznek a kakaópor miatt. Az egész keveredés nagyon látványos és izgalmas. A keverés után egy kicsit fényes massza keletkezik. Ha már nincsenek benne kakaós csomók, akkor érdemes még annyi mézet a tetejére önteni, amennyit az üveg elbír, akár több kis adagban, hogy folyamatosan el tudjuk keverni. Ekkor már sokkal könnyebb vele dolgozni, viszont nem is annyira látványos.

Szinte azonnal iható, de ahogy telnek a napok, úgy érnek össze a mézes csokoládé ízei.

Nem feltétlenül kell igazán forró tej ahhoz, hogy feloldódjon benne, meleg tejben is könnyen oldódik a massza.

Egy bögre tejbe 1 lapos teáskanállal adjunk a mézes csokoládéból.

Hozzávalók:

  • kb. 3 dl akácméz
  • 6 evőkanál kakaópor

http://tutti.hu/fogyasztoi-termekek/kakaopor