A karfiolleves készítése közben félretettem 6 db nagy karfiolvirágot, amik pont beleférnek egy üvegtepsibe. Sütőben sajtos, füstölt húsos mártással fogom megsütni.
A karfiolvirágokat óvatosan forró vízbe tettem, hogy ne törjenek szét.
Néhány perc alatt megpároltam.
Kiszedtem a vízből, de a vizet nem öntöttem ki.
A nyers, füstölt tarját kiskockára vágtam, kis lábosba tettem és forró vizet öntöttem rá. Puhára főztem. Levét megtartottam.
A tojásokat egy keverőtálba tettem, sóval, őrölt szerecsendióval, fehér őrölt borssal fűszereztem. Hozzátettem a lisztet, reszelt sajtot, tejet.
Belekevertem a megfőtt sonkát.
Rántöttem a karfiolra a masszát.
Nagyn kevés reszelt sajttal meghintettem a tetejét.
180 fokra állított, hideg sütőbe tettem légkeveréses üzemmódba.
30 percig sütöttem.
*****
Hozzávalók:
- 6 db nagy karfiolvirág
- Kb. 15-20 dkg nyers, füstölt sonka vagy tarja
- főzővíz a karfiolnak, füstölt húsnak
- 2 egész tojás
- 1-1,5 dl tej (sűrű, de folyós mártást kapjunk)
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál himalája só (óvatosan sózzuk, mert a sonka is sós!)
- 15 dkg reszelt sajt
*****