Az étel nyilván akkor egyszerű, ha van lecsó és kakascomb is hozzá, pláne a római tál is adott. Ez mind megvolt, így hívtam a fiamat, hogy most ő fog főzni. Kicsit csodálkozott, de kíváncsian várta, mire fogom rávenni ? Mégis leginkább az érdekelte, meddig tart a cécó? Nos, ha minden van, akkor ez egy gyors előkészítéssel járó, öndülő étel, rohanó tiniknek, elfoglalt anyukáknak.

 

A római tálat víz alatt leöblítettük. Mivel az enyém már belülről szinte teflonos, ezért nem áztatom hosszú ideig, ahogy javasolni szokták.

A kakascombokat elővettük a fagyasztóból és úgy fagyottan a tálba tettük. Fűszereztük sóval, borssal, zsályával, cayenne borssal mindkét oldalát. Felpattintottunk egy üveg lecsót, ráöntöttük, adtunk még hozzá babérlevelet. Rátettük a tetejét és betettük a hideg sütőbe.

180 fokon, légkeveréssel 1,5 óráig sütöttük. Ez nem elég neki, mert a sütő is hideg, a comb is fagyott. Ekkor érdemes átfordítani a combokat a másik oldalukra, hogy a bőrös fele legyen felül. Ekkor már lehet kóstolni, hogy kíván-e még sót, fűszert.

Újabb kb. 1 óra sütés következik. A kakasnál, függ attól, mennyire szittya jószág, addig érdemes így sütni, amíg a csontról leválik a hús. Ha ez mr leválik, akkor egy 30 percig még érdemes elsütni róla a levet, hogy az besűrűsödjön alatta. 

Házi tarhonyával is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 db kakascomb
  • 1 csapott teáskanál só
  • fél mokkáskanál frissen őrölt bors
  • fél mokkáskanál cayenne bors
  • 1 mokkáskanál zsálya
  • 1 babérlevél