Idő kell ahhoz, hogy a cukor átvegye a levendula aromáját, ezért ideje volt már egy üveg cukrot levendulával pihentetnem.
A kristálycukrot egy akkora üvegbe töltöttem, hogy még beleférjen a levendulavirág és rázással jól át lehessen keverni. Rátettem a levendulát, majd lezártam az üveget és a polcra tettem. Néhány hétig rázogatom és így tárolom, majd ha lesz időm, akkor kávédarálóval összeőrlöm és 1-2 dl-es üvegekbe töltöm. Gasztroajándékként már adtam belőle másoknak, bár visszajelzés még nem érkezett arról, hogy felhasználták volna.
2019. 07. 24-én kevertem össze a kristálycukrot és a levendulát.
___________ darálom/tam össze a kristálycukrot a levendulával.
___________ napig érleltem.
*****
Hozzávalók:
- 1 kg kristálycukor
- 8 gramm (8 evőkanál) szár nélküli levendulavirágzat
*****
Felhasználás: