Rendszeresen nem, de alkalmanként szívesen használom bőrradírozásra a frissen átfőzött kávézaccot tusoláshoz. Amennyi alkalommal bőrradírt használok, azért nekem kár egy tégely kozmetikai terméket megvennem és porosodva tárolnom a polcon. Tényleg egyszerűbb frissen elkészíteni, felhasználni és az összetevők miatt oltári nagy fürdőtakarítással sem jár.

 

Az ezt megelőző alkalmakkor én is finom olívaolajat, mézet vagy épp fürjtojást, tojássárgáját használtam a kipróbált receptek alapján, mindig olyan receptet kerestem, aminek a hozzávalóit megtaláltam a konyában . A kávézaccos tusolástól mindig nagyon kellemes tapintású lett a bőröm, de az olajos fürdőkád takarítása a tusolás után elég nyögvenyelősen ment, márpedig elkerülhetetlen volt ez a része is.

A házipatikám része az Ungeuntum hydrophilicum nonionicum Ph. Hg. nevezetű fürdető kenőcs, mely patikában vásárolható és újszülött kortól használható bőrápolásra. Sokan nem szeretik, mert nehéz vízben feloldani és egyáltalán nem habzik, pláne nem illatos. Viszont a legfinomabb, leggyengédebb bőrápoló szerintem. Hidratáló, bőrpuhító hatású.

Erre a kenőcsre esett a választásom, hogy a kávézacc durva dörzsölő hatását csökkentsem. A kenőcsben ráadásul sokkal egyszerűbb elkeverni a kávézaccot, sokkal könnyebb használni is, hiszen nem folyik ki az ember tenyeréből, nem csöpög mindenhová. Használata után a bőröm finom tapintású lett, könnyen megszáradt és nem lett olajosan csillogó, olajos tapintású.

A fürdőkád a mosdókencsőtől is csúszóssá válhat, de ennek a letörlése sokkal könnyebb, mint egy olajos bevonat eltüntetése róla.

A felhasznált mennyiségeket egy alkalomra kell elkészíteni, azért mert a mosdókenőcs olcsó, a kávézacc meg ingyen van, attól még nem kell pazarolni és az egész rendelkezésre álló zaccot összekenőcsözni. Szerintem egy gyors tusoláshoz, bőven elég az általam megadott mennyiség.

Időben ezt használni körülbelül ugyanaddig tart, mint egy finom szappannal való zuhanyzás.

Mindennapos használata nem ajánlott, ezt alkalmanként érdemes használni.

*****

Hozzávalók:

  • 1 nagy evőkanál Ungeuntum hydrophilicum nonionicum Ph. Hg. nevezetű fürdető kenőcs
  • 2 teáskanál frissen átfőzött kávézacc
  • műanyag tálka

*****