Az egyik kedvenc paradicsom salátám, ami köretként is megállja a helyét akár rántott, akár roston sült húsok mellé. Talán még halételeket is lehet vele köríteni. A hagyma miatt nem randiétel, de baráti társaság vendéglátásakor, pláne nyáron nagy sikere tud lenni. Tálalás előtt közel 30 perc kell ahhoz, hogy összeérjen, érdemes ezzel kalkulálni.
A paradicsomnak mindig kivágom a zöld részeit, majd fél cm vastag karikára szeletelem. Egy laposabb tálra teszem a karikákat, sózom, borsozom és megszórom apróra vágott hagymával. Újhagymával, új lilahagymával még változatosabb lesz a látványa.
Elkészítem a mártást, amit ide-oda rácsepegetetek, majd letakarom, állni hagyom.
Levet ereszt, összeérik és imádnivalóan finom lesz.
*****
Hozzávalók:
- Feszes héjú, napérlelte paradicsom
- só
- bors
- új zöldhagyma, új lilahagyma, télen vörös- vagy lilahagyma
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál ecet (pl. rózsaecet)
- 3-4 kiskanál mustár
Felhasználás:
- Rántott húsok mellé salátának