Az egyik kedvenc paradicsom salátám, ami köretként is megállja a helyét akár rántott, akár roston sült húsok mellé. Talán még halételeket is lehet vele köríteni. A hagyma miatt nem randiétel, de baráti társaság vendéglátásakor, pláne nyáron nagy sikere tud lenni. Tálalás előtt közel 30 perc kell ahhoz, hogy összeérjen, érdemes ezzel kalkulálni.

 

A paradicsomnak mindig kivágom a zöld részeit, majd fél cm vastag karikára szeletelem. Egy laposabb tálra teszem a karikákat, sózom, borsozom és megszórom apróra vágott hagymával. Újhagymával, új lilahagymával még változatosabb lesz a látványa.

Elkészítem a mártást, amit ide-oda rácsepegetetek, majd letakarom, állni hagyom.

Levet ereszt, összeérik és imádnivalóan finom lesz.

*****

Hozzávalók:

  • Feszes héjú, napérlelte paradicsom
  • bors
  • új zöldhagyma, új lilahagyma, télen vörös- vagy lilahagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál ecet (pl. rózsaecet)
  • 3-4 kiskanál mustár

Felhasználás:

  • Rántott húsok mellé salátának