Továbbra is a gyöngytyúk húsa adja a lehetőségeket a konyhában. A gyöngytyúk javát ugyan római tálban megsütöttem és nagyon jól sikerült, de mégsem volt kedve senkinek azt enni. Mit volt mit tenni, tovább kellett gondolnom, hogy a java javát hogyan tudnám a javunkra fordítani? Szerintem sikerült.
A sült gyöngytyúk húsát lefejtettem a csontról és nagyon apró szeletekre vágtam.
Főztem egy adag csavart tésztát.
Készítettem egy pritaminpaprikás szószt. A fagyasztóból elővettem egy adag pritaminpaprika szószt, fölmelegítettem keverhető állagúra. A maradék sajtokat feldaraboltam apró kockákra, majd az egészet két egész tojással és egy zacskó tejszínnel összekevertem.
A római tálba tettem a főtt tésztát, az apróra vágott húst és leöntöttem a krémes masszával.
A tetejére még füstölt parenyic sajtot reszeltem.
Sütőben először nyitottan sütöttem, de hamar rápirult a sajt, ezért inkább befetem a római tálat.
180 fokon, légkeveréssel 30 percig sütöttem.
Hozzávalók:
- sült hús kb. 20-30 dkg
- főtt csavart tészta kb. 20 dkg
- pritamin paprika szósz (félkész a fagyasztóból)
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt (vegyesen, ami van)
- 2 tojás
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- 5 dkg reszelt sajt a tetejére
Felhasználás:
- A rakott étel teljesen zöldségmentesen is készíthető, vagy épp sokféle zöldséggel is készíthető a brokkolitól a zöldbabig.