Továbbra is a gyöngytyúk húsa adja a lehetőségeket a konyhában. A gyöngytyúk javát ugyan római tálban megsütöttem és nagyon jól sikerült, de mégsem volt kedve senkinek azt enni. Mit volt mit tenni, tovább kellett gondolnom, hogy a java javát hogyan tudnám a javunkra fordítani? Szerintem sikerült.

 

A sült gyöngytyúk húsát lefejtettem a csontról és nagyon apró szeletekre vágtam.

Főztem egy adag csavart tésztát.

Készítettem egy pritaminpaprikás szószt. A fagyasztóból elővettem egy adag pritaminpaprika szószt, fölmelegítettem keverhető állagúra. A maradék sajtokat feldaraboltam apró kockákra, majd az egészet két egész tojással és egy zacskó tejszínnel összekevertem.

A római tálba tettem a főtt tésztát, az apróra vágott húst és leöntöttem a krémes masszával.

A tetejére még füstölt parenyic sajtot reszeltem.

Sütőben először nyitottan sütöttem, de hamar rápirult a sajt, ezért inkább befetem a római tálat.

180 fokon, légkeveréssel 30 percig sütöttem.

Hozzávalók:

  • sült hús kb. 20-30 dkg
  • főtt csavart tészta kb. 20 dkg
  • pritamin paprika szósz (félkész a fagyasztóból)
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg sajt (vegyesen, ami van)
  • 2 tojás
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt a tetejére

Felhasználás:

- A rakott étel teljesen zöldségmentesen is készíthető, vagy épp sokféle zöldséggel is készíthető a brokkolitól a zöldbabig.