Az idei kontakt grill szezonunkban még nem, de tavaly nyáron készítettem ilyen sajtos kukorica salátát frissen sült virsli mellé. Elég tartalmas köretnek, ezért nem érdemes egyszerre sokat készíteni belőle, elég annyi, amennyi 1 étkezésre elfogy.

Elkészítése egyszerű, a saláta hozzávalóit összekeverem és azonnal, vagy hűtés után tálalom.

*****

Hozzávalók:

Szárazon összekeverni:

  • 1 nagy doboz konzerv kukorica lé nélkül
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 1 evőkanál metélőhagyma

Külön összekeverni habverővel:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 3-4 evőkanál méz

Felhasználása:

  • Önállóan salátaként fogyasztható.
  • Virslivel és bármilyen sülttel együtt fogyasztható.