Lehetőségem adódott arra, hogy biotermesztésből származó kukoricacsöveket vegyek. Azonnal lecsaptam az ajánlatra és kértem 20 csövet tegnap. Ma már sürgősen neki kellett állnom megpucolni, nehogy elfeledkezzek róla. Végre leültem a konyhában az egész napi mászkálás után és csöndesen a holnapi Angry birds 2 premierre készülve az 1-et hallgatva elkezdtem fosztani a csöveket.

 

Olyan szép volt a csövek levele, hogy máris elkezdtem őket egy papírdobozba szépen berakni, hogy majd az üvegházban megszárítom őket. A hajakat is külön gyűjtöttem, először babricskoláshoz, de aztán csak dübörgött bennem, hogy bio ez a haj, és szinte minden növény gyógynövény, hát megnéztem, vajon mit rejt ez a növény magában? Csodabajusz.

Kukoricabajusz tea

"A bajuszból főzött tea hatásosan enyhíti a fájdalmas vesegörcsöket, és amennyiben sokáig fogyasztja valaki, szinte biztosan nem lesz gondja a vesekő-képződéssel, az esetleges homokot, vagy apró köveket kimossa a vesékből.

Mivel erős vizelethajtó hatása van, a kukoricabajusz hozzájárul a méreganyagok távozásához, ezáltal beindítva a testsúlycsökkenést, emellett az érelzáródás, a reuma, és az ízületeket érintő betegségek kialakulásának esélye is kisebb lesz, de a májbetegségekkel szemben is védelmet nyújt."

Készülhetne belőle kukoricabajusz tinktúra is, de ehhez sajnos nincs elég biztonságos alapanyagom:

"Tinktúrát is készíthetünk. Ehhez friss bajusz kell használni, amelyet apróra kell felvágni. Majd egy rész kukoricabajuszhoz 10 rész alkoholt kell hozzáadni. Mindezt tegyük egy befőttes üvegbe, majd zárjuk le és tároljuk sötét, hűvös helyen. Időnként rázzunk egyet rajta. Négy hét elteltével szűrjük át egy üvegbe. Ez egy évig eláll, naponta egy negyed, vagy egy fél kiskanállal kell bevenni."

A frissen gyűjtöt kukorica hajat / bajuszt / egy tálcán szétterítem és az aszalógéppel megszárítom.

Ha kihűlt, akkor befőttes üvegbe teszem és így tárolom pormentesen.

*****

Hozzávalók:

  • kukoricabajusz
  • aszalógép

*****

Felhasználása:

  • gyógytea

Információk: