Első alkalommal főzőtökbélből főztem zöldséglevest, amit egyszerűen levestésztával fogyasztottunk. A sütőtök sütésekor keletkezett magos belső részt már eleve félre tettem egy leveshez. hogy ezzel is kipróbáljam.

 

A sütőtökből kiszedett magos belsőt fazékba tettem, sóztam, fűszereztem és főztem, míg a zöldségek puhára főttek. Utána levesszűrőn leszűröm és vagy levestésztát főzök bele, vagy tovább hasznosítom krémlevesekhez levesalapnak. 

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök magos belső része
  • 1 evőkanál szárított zöldség / fűszerkeverék
  • 1 kanál só
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • vöröshagyma
  • répa
  • petrezselyem
  • zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyemlevél
  • leveszöldségek
  • meg ami eszembe jut
  • kardamon
  • szerecsendió
  • zsálya
  • cayenne bors
  • fekete bors
  • római kömény
  • boróka bogyó