Első alkalommal főzőtökbélből főztem zöldséglevest, amit egyszerűen levestésztával fogyasztottunk. A sütőtök sütésekor keletkezett magos belső részt már eleve félre tettem egy leveshez. hogy ezzel is kipróbáljam.
A sütőtökből kiszedett magos belsőt fazékba tettem, sóztam, fűszereztem és főztem, míg a zöldségek puhára főttek. Utána levesszűrőn leszűröm és vagy levestésztát főzök bele, vagy tovább hasznosítom krémlevesekhez levesalapnak.
Hozzávalók:
- 1 sütőtök magos belső része
- 1 evőkanál szárított zöldség / fűszerkeverék
- 1 kanál só
- 3-4 gerezd fokhagyma
- vöröshagyma
- répa
- petrezselyem
- zeller
- zellerlevél
- petrezselyemlevél
- leveszöldségek
- meg ami eszembe jut
- kardamon
- szerecsendió
- zsálya
- cayenne bors
- fekete bors
- római kömény
- boróka bogyó