Nálunk most van a káposzta beszerzések ideje, akár fejes káposztáké, akár már gyalult káposztaként. Ehhez gyűjtöttem recepeket, így kaptam ezt az ötletet Hajnitól, aki a Nyírségben kóstolta ezt a finomságot. A nyári ízeket tartósító lecsóbefőzés idejét fölváltja az üvegek felpattintása és a rövid, téli estéken a tartalmasabb, erősebb étkekkel vértezzük fel magunkat, hogy ne legyünk medvék és húzzuk az igát a hideg időben is, holott tényleg csak aludnánk... legalábbis én, a nyári oroszlán biztosan.

 

A szálára vágott  hagymán megpirítjuk a káposztát, majd tovább úgy járunk el, mint a lecsóval. A káposzta kb egyharmad mennyisège legyen a lecsónak.

Szerintem én ezt üveges lecsóval fogom kipróbálni. A pirított káposztára fogom ráönteni az üveges lecsót és összepárolom.